Citat:
În prealabil postat de Psalm 23
@Iorest: salut, ma bucur sa te revăd sanatos/sănătoasă. După cum spunea cineva naționalismul este un patriotism lipsit de noblețe. Subscriu.
|
Doamne ajută!
Bănescu spunea, dar ei nu se pot disocia doar selectiv trebuie să se disocieze de toată politica și de Mihai Neamțu și de Gabriela Firea și de Dragnea eius faridem, nu mi se pare corect ca unii intelectuali care au susținut pe Băsescu și continuă să facă lobby pt pmp să folosească editura doxologia a mitropoliei moldovei ca să-și lanseze cărți.
Uite exemplu
https://edituradoxologia.ro/autor/mihai-neamtu
Adică cu ce drept folosesc ei infrastructura Bisericească, trinitas tv sau doxologia la care toți cotizăm indirect prin taxele trase per parohie, ca să-și crească ei cota de imagine, fiecare familie care merge la Biserica Ortodoxă era taxată în trecut prin cota care revine parohiei cu 0,7 bani pt trinitas, trinitas e un fel de tvr.
https://www.romaniatv.net/biserica-l...os_208725.html
Deci trebuie ca Biserica să se disocieze de toți, principial e să iei distanță de toți,
nu mai vreau să văd niciun politician care a fost activ în ultimii 10-15 ani sau care îndeamnă la vot pt unul sau altul, pe televiziunea trinitas tv, trebuie despărțite apele.
Nu mai vreau s-o văd nici pe Gabriela Firea lângă patriarh, nu mai vreau să văd îndemnuri pt Ponta din zona Sălajului de la vârf.
Citat:
În esență naționalismul, îngust și limitat o sfârșește invariabil în extremism, indiferent de natura lui. În timp ce patriotismul te așează cu demnitatea și conștiința propriei valori între popoarele lumii, naționalismul te izolează și îți creează o falsa părere de sine. Naționalismul este un idol în esență, pt ca îți cere adeziune completa, pe principii pur lumești, plecând de la mama tuturor relelor, vanitatea.
|
Spuneți-mi un partid de votat care să nu fie pro ultra liberalism de tipul partidul democrat în SUA, care să aibă și șanse să facă 5% să nu arunc cu votul în aer să se redistribuie tot la tabăra progresistă ?
Eu eventual nu merg la vot, dar nu pot să nu văd influența negativă a altora.
PMP e controlat de Băsescu care i-a luat apărarea lui Biden și astfel au pierdut votul neoprotestanților care sunt pro republicani tradiționaliști, de aceea au ratat pragul.
PNȚCD nu e un partid de încredere având în vedere că au participat în trecut la degenerarea economică a României, atât când erau în CDR au dispărut o grămadă de bănci românești Bancorex, Columna etc cât și când au avut sub control diferite primării.
Citat:
Naționalismul nu a adus niciodată nimic bun, mereu se termina la extrem, plin de drame și orori. Ce este și mai abject este ca adesea naționalismul fura haina credinței pt a-și justifica doctrina aberanta. Cazul zelea codreanu, un psihopat ce a speculat temerile, frustrările și sperantele unei generații din timpuri tulburi.
Diferența dintre patriotism și naționalism este diferența dintre credință și secta.
|
De acord în mare parte cu explicația că toate personajele interbelice adică și țărăniștii și social democrații și regaliștii moderați și țăranii anti-comuniști acuzați pe nedrept de afilieri au avut ghinionul teribil să trăiască într-o epocă când era război, când forțele din Germania și de la Răsărit le-au presat spre ispită și când o clasă politică coruptă PNL-PNȚ a făcut praf încrederea în democrație.
Plus Carol al II lea care și-a impus doar partidul lui regalist.
Nu am avut niciodată șansa neutralității ca Elveția, mereu am fost târâți după alții mai mari și am fost măcinați de politicieni corupți.
A fost o perioadă de mare forfotă și internațională care i-a dus în ispită și pe unii români, dacă era pace, nu cred că se mai petreceau atâtea orori și războiul și doctrinele străine de felul tihnit de a fi al românilor a luat mințile oamenilor.