View Single Post
Vechi 06.04.2022, 01:08:38
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Interesant e că Apostolul Pavel intuia una din gândirile post-creștinism încă de atunci:

Epistola întâia către Corinteni:
32. Dacă m-am luptat, ca om, cu fiarele în Efes, care îmi este folosul? Dacă morții nu înviază, să bem și să mâncăm, căci mâine vom muri!
33. Nu vă lăsați înșelați. Tovărășiile rele strică obiceiurile bune.

Cam aceeași capcană e și la reîncarnare, se mută responsabilitatea din viața asta pe altele cândva, în viitor, incerte, când oricum nu-ți aduci aminte ce ai fi fost.

Dacă există reîncarnare și cicluri carmice de ispășire se exclude jertfa și învierea lui Hristos, până la El Adam nu reușea să se mântuie singur oricât de greu îi era când muncea la asigurarea traiului zilnic.

Scrie prin Facere că și Adam s-a chinuit:
Facerea cap. 3
17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale!
18. Spini și pălămidă îți va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului!
19. În sudoarea fetei tale îți vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care ești luat; căci pământ ești și în pământ te vei întoarce".

Cât a trăit Adam: 230 de ani + 700 (după fiul Set) = 930 de ani de chin, de peregrinat aiurea pe pământ, de sudoare și trudă la munca câmpului cu unelte primitive.

Facerea cap 5
3.Adam a trăit două sute treizeci de ani și atunci i s-a născut un fiu după asemănarea sa și, după chipul său și i-a pus numele Set.
4.Zilele pe care le-a trăit Adam după nașterea lui Set au fost șapte sute de ani și i s-au născut fii și fiice.

Oare câte vieți se trăiesc în 930 de ani ?

Last edited by Iorest; 06.04.2022 at 01:12:20.
Reply With Quote