16.04.2022, 01:00:23
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 02.04.2012
|
|
Citat:
În prealabil postat de Iorest
S-ar putea strecura inadvertențe sau anumite învățături fără suport chiar și în filme cu tematică creștină, dar măcar se vorbește despre un subiect fixat în istorie, de aici ca punct de reflecție s-ar putea face filme și mai bune și mai bune și să se autoperfecționeze.
Ideal ar fi să fi fost o continuare la Faptele Apostolilor + Epistole, parcă totul se oprește la Înviere or Biserica a fost întemeiată la cincizeci de zile de la înviere.
Am înțeles că filmul în regia lui Zefirelli a fost plătit de papa de atunci, deci finanțe ar avea și establishmentul catolic și cel neoprotestant să facă filme, le-ar putea face pe continentele lor nu e musai să se filmeze tot filmul prin Asia dacă asta ar umfla costurile.
Eu cred că publicului i s-au cultivat alte gusturi spre filme cu efecte ieftine pe calculator și cu tot felul de scamatorii, actorul Depardieu semnala că acum sunt efecte speciale multe filme, puține sunt apreciate pentru calitatea scenariului, interpretarea de excepție a actorilor, calitatea costumelor și realismul istoric (clădiri, acuratețe relatări, cadre în orașe amfiteatre istorice).
Probabil nu se fac încasări din vânzări la premieră, în funcție de încasări se programează următoarele continuări.
Dar filmul lui Zefirelli cum de a bubuit atunci și a rămas decenii în top, chiar și filmul lui Mel Gibson Passion of Christ a avut difuzări în multe țări și încă cred că are, deci nici argumentul nu e unul absolut.
Paul, Apostle of Christ a fost lansat în 2018, Sinodul cretan în 2016, se simt vremurile câinoase dar nici acesta nu e un argument care să acopere tot.
Sinodul din Creta a fost o mare încurcătură și o risipă de bani bănuiesc decontați de fiecare patriarhie care a avut delegați, dar nu cred că a avut niciun efect decât îndepărtări între ortodocși, păcat că s-au îndepărtat unii oameni după acest sinod nu și-au mai vorbit rude, sau cunoștințe vechi.
|
Imi pare rau ca n-ai inteles ca am postat invers, ca "purtator de cuvant" al lui mamona, ca doar din partea aia sufla prigoana.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
|