Cu riscul de a-mi lua alte "anateme",și blesteme și alte asemenea forme de critici,îmi asum sa mai aduc niște pasaje din care să reiasă o noua interpretare "eretică" privind raportul dintre crearea/originea omului cat și aspectele "divinităților" care au luat parte la aceasta.
Repet mă voi folosi strict de Biblie pentru asta...
Întâi sa cugetam/reflectăm puțin la niște pasaje.
Inainte de asta vreau sa aduc puțin sub observație un aspect foarte banal ,dar relevant.Majoritatea creștinilor tradiționali, in speță ortodocși/catolici și și neoprotestanti ,mă refer spațiul românesc,citesc ,sau admit că citesc Biblia,și efectiv văd că mulți se intriga când li se aduc pasaje contrare"doctrinei" oficiale.Adica patristica chiar condamnă citirea bibliei fără "interpret", dealtfel și biserica o face,iar cultele neoprotestante au dus Biblia în zona "islamică",adliteram, făcând din creștinism o religie a "Cărții".
Deci,zona de interpretări libere sau liberale nu prea mai are loc în spațiul românesc,și este văzută cu suspiciune,deci rog totuși să păstrăm o minte deschisă când vedem interpretări și păreri diferite de cele tradiționale și oficiale.
Până la urmă Isus a fost un rebel, revoluționar care și-a pus tot poporul,și pe toată lumea din jurul lui în cap,pentru opiniile sale...
Sa ne gândim că el a fost în primul rând un om,un spirit superior încarnat care a trăit ca noi ceilalți.Asa trebuie sa ne raportăm la el.
Imaginea făcută de biserici și evanghelii și ulterior toți teologii creștini nu a făcut decât să îndepărteze omul Isus și să facă din el un fel de zeitate asimilată cu Iahve,și creionată in jurul celorlalte zeități dinaintea lui.
Noi nu trebuie sa divinizăm persoana cuiva,nici nu spirit încarnat nu a cerut asta.Toti,și în special Isus au vorbit despre spațiul astral, respectiv împărăția cerurilor și despre efemeritatea acesteia lumi, despre ipocrizia civilizației în care se afla, despre corupția și degradarea religiei în care se afla etc.
Așa,hai sa aduc câteva pasaje la care sa reflectăm pentru a înțelege puțin bipolarismul originar,cu riscul de a intra puțin în bogomilism...
"Că cine va fi asemenea Domnului în nori și cine se va asemăna cu Domnul între fiii lui Dumnezeu?"(Psalm 88,7)
"Tu erai heruvimul pus ca să ocrotești; te așezasem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, și umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc.. Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale și s-a încuibat în tine nelegiuirea."(Ezechiel,28,14-15)
Revin cu acest pasaj,deci a fost o creatură fără prihană,și era în Eden.
“Voi aveți de tată pe diavolul, și poftele tatălui vostru. El a fost un ucigaș de la început, și nu în rămas adevărul, pentru că nu este adevăr în el. Când spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii “(Ioan 8:44).
Avem aici o mențiune interesantă care îi atribuie lui Satan rolul de creator al omului,și poziția lui de lider al umanității ni se relevă in multe pasaje din Biblie,până și în episodul cu clasica ispitire a lui Iisus,Satan vine in calitate de Stăpân al Pământului.
Practic Satan a oferit omului cunoașterea,a vrut să ii ofere omului posibilitatea de a fi ca Dumnezeu,ceeace ce și el a încercat să devină.
Deci acest Iehova pentru asta l-a pedepsit pe Satan,și implicit tot pentru asta a pedepsit și omul.
A incercat Hristos sa fie un fel de răscumpărător al omenirii dar , practic l-a transformat mai mult într-un judecător al ei.
Ce a făcut Iahve cu umanimitatea?
A cam pierdut-o încă de la început,întrucât Satan i-a oferit cunoașterea,și de atunci o tot pedepsește,și o tot amenință cu distrugerea...
A reușit să-și ia doar o seminție,însă hai sa vedem puțin un pasaj revelator...
"Eu vorbesc ceea ce am văzut la Tatăl Meu, iar voi faceți ceea ce ați auzit de la tatăl vostru.Ei au răspuns și I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam.
Dar voi acum căutați să Mă ucideți pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta.Voi faceți faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu.Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu are fi Tatăl vostru, M-ați iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieșit și am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis.De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu. Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii."(Ioan,8,41-44)
Deci continuăm de la versetul 41 de mai sus,din cap 8 Ioan,și vedem că de fapt nici chiar poporul lui nu-l mai asculta.Iahve niciodată nu a vrut celelalte neamuri decât așa ca slugi, in rest doar distrugere,asta face și prin arhetipul Alaah.
S-au încercat o uniformizare a neamurilor prin creștinism, însă și acesta tot prin filtrul iudaic....
Tocmai de asta ei insistă că restul neamurilor sunt de la Satan, inclusiv toate celelalte zeități...
Este adevărat, întrucât suntem creația lui...
Deci hai să văd pietrele și anatemele:))
Last edited by Seraphim7; 19.04.2022 at 13:35:13.
|