View Single Post
Vechi 19.04.2022, 22:32:44
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Hristos e persoană a Sfintei Treimi.

Același lucru poți să-i întrebi și pe greco-catolici, de ce țin Paștile pe 24 aprilie 2022 adică cu ortodocșii și nu cu Papa, dovada : Calendar Greco catolic anul 2022

Înseamnă că până și greco-catolicii recunosc Paștile ortodox dacă respectă pascalia din vechime, când obligatoriu Paștile trebuie sărbătorit la o săptămână după cel iudaic conform sfintelor canoane, nu cum face papa că uneori se suprapun.

Eu văd că Lumina la Ierusalim vine doar pe stil vechi, știu că iar o să zici că fosfor, că vată că etc, când n-au avut bani grecii să dea la turci să slujească înăuntru că au cumpărat armenii, a venit afară lumina și a lovit și un stâlp.

Au pus în vechime administrația de la Sfântul Mormânt și opaițe de fier din cuie în loc de fitil și s-au aprins și acelea.

Stâlpul din care a ricoșat lumină când grecii au fost obligați să slujească afară din viclenia monofiziților armeni.

Despre minunea luminii pascale a documentat Haralambos Skarlakidis - Sfanta Lumina Minunea din Sambata Mare de la mormantul lui Hristos
https://www.targulcartii.ro/haralamb...a-2011-1756901
Aici sunt cu totul alte aspecte.Eu nu-mi permit sa critic,sa dau opinii despre aceste aspecte,in primul rând din respect pentru fata de Sursa Universală a Puterii din care a izvorât totul...

Și în al doilea rând pentru totalitatea persoanelor care fac parte din categoria credincioșilor Bisericilor Creștine....

Opiniile mele sunt așa,un fel de opoziție constructivă,care sa scoată în evidență anumite aspecte ce sugerează o corecție.

Energiile necreate,că sa folosesc terminologia palamista,mistica, pronia dumnezeiască,și aspectele din zona de taină pe care încă majoritatea nu le putem înțelege....

Lucrează.... Indiferent de om, regiune, credința etc...

Iar dat fiind faptul că acum este un eveniment important în tradiția și religia creștină...

Va doresc multe binecuvântări!!!

Last edited by Seraphim7; 19.04.2022 at 22:37:16.
Reply With Quote