View Single Post
Vechi 07.07.2022, 20:54:02
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlorinT Vezi mesajul
Te rog, nu fi ironic! (de dragul tau cer asta.) Pe Hristos as vrea sa-L vad in raspunsurile tale, si stiu ca Il poti lasa sa vorbeasca. Eu doar impartasesc ceea ce cred ca este Lumina in mine. Si chiar sper sa fiu imbunatatit prin bunavointa voastra si a lui Hristos care sper sa va anime cand imi replicati. Poate undeva cred ca stiu si de fapt nu stiu.

Intrebasem de argumente... Deci, cum sustinem concluzia ta: cunoștința binelui și răului = impreunare trupeasca?!

...
Nu eu am fost ironic, ci tu; tu ai intrebat cumva la mishto: "ce, vrei sa spui ca daca suntem dotati cu ochi=sa nu ne uitam, cu glas=sa nu vorbim?"
Oricum, pentru ca ti s-a parut ca sunt ironic imi cer scuze, insa ai inteles corect, iar eu am dat un raspuns "forte" ca sa crezi, ca altfel te incrancenai, ceea ce nu-i exclus s-o faci si de-acum.

Cunostinta raului si-a binelui se poate extinde pana la a o achivala cu impreunarea trupeasca, dar mai usor de acceptat si inteles ar fi sa realizam ca chemarea Domnului catre om se refera la ignorarea acestei lumi cu tot ce cuprinde ea pentru a ne concentra aici si acum catre fericirea vesnica. Atentie, aici si acum!

Ignorarea acestei lumi se poate pricepe mai usor daca observam viata calugarilor, nu daca ne uitam in lume caci este foarte usor sa ne smintim prin comparatii lumesti.
Impreunarea trupeasca, chiar si cea "binecuvantta/sfintita" in cadrul cununiei, echivaleaza cu concentrarea atentiei catre lumea aceasta expunandu-ne astfel impatimirii, ca o respingere a chemarii divine:

32. Dar eu vreau ca voi să fiți fără de grijă. Cel necăsătorit se îngrijește de cele ale Domnului, cum să placă Domnului.
33. Cel ce s-a căsătorit se îngrijește de cele ale lumii, cum să placă femeii.
34. Și este împărțire: și femeia nemăritată și fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă și cu trupul și cu duhul. Iar cea care s-a măritat poartă de grijă de cele ale lumii, cum să placă bărbatului.(1Cor7,32-34)

P.S.Mie mi se pare ca esti dispus sa analizezi doar versetele care explica "negru pe alb"(cat se poate de clar, ca la scoala primara, nu ca la seminar!) ceea ce urmaresti sa adopti, asemanatoare cu directivele din Monitorul Oficial, care sunt formulate astfel incat sa nu poate fi interpretate decat asa cum este scris.
Pentru analiza Scripturii este mai mult decat necesar Duhul Sfant, adica un spirit cuantic de intepretare duhovniceasca(fii credincios, Tomo, nu necredincios), total diferit de Codul Civil (indragit de reformati).
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 08.07.2022 at 04:52:45.
Reply With Quote