View Single Post
Vechi 24.07.2022, 13:43:52
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Ai găsit un subiect pe tematică socială bine țintit, cred că e în top 5 cele mai grele subiecte.

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Doamne ajuta!

Am o verișoara credincioasă. Merge la biserică, se roagă,postește,are fapte bune pe care eu le-as dori dar nu le am,trăiește în curăție.Se spovedește des,se împărtășește des.
S-a gândit să încerce și în monahism ?

Citat:
Peste tot i se pare ca mediul concurențial și atitudinile șefilor,colegilor,sarcinile de serviciu o depășesc cu mult. După câteva luni își da singura demisia.
Atitudinile șefilor sau colegilor chiar pot fi foarte urâte, flegmatice, în scârbă, vorbit de sus ca și cum ai fi un om de nimic, deci nu că i se pare, chiar s-a viciat foarte mult relaționarea socială la români, de aceea nu mai vor mulți să meargă la muncă sau pleacă în străinătate și evită orice fel de contact cu românii, sau cu nații din est și din Orient care au același mod de relaționare defectuos.

Probabil acesta e blestemul pentru români de la căderea lui Ceaușescu, să se mănânce ca niște câini între ei și să ajungă batjocura și rușinea unor neamuri mai mici numeric și ca pondere a resurselor, să fie ciuca bătăilor peste tot, în sport, în economie, la PIB, la deficit bugetar, la inflație, la depopulare etc.

Citat:
Acum a întrat intr-o cumplită deznădejde. Ca nu are vechime. Ca nu va avea pensie. Ca va ajunge pe străzi ,prin gunoaie când vor muri părinții ei,ca va fi extrem de săracă și bolnavă la bătrânețe.
Era bine dacă încerca să se mărite, poate și-ar fi tras din căsnicie resursele de forță să reziste locului de muncă sau ar fi avut copii care să o ajute să reziste la bătrânețe.

Citat:
Cum ar putea sa depășească hiper-sensibilitatea,sa se integreze în societate, sa supraviețuiască,sa câștige pâinea cea de toate zilele,vechime, pensie și asa mai departe?

Adică o persoana cu credință puternica în Dumnezeu, dar în fața mediului ostil se pierde total.
Vechime în muncă se mai poate cumpăra, dar trebuie să ai un servici că din ce o să o cumperi, în afară de funcționari publici și de patroni și manageri puțini o duc bine în România.

Cum a rezistat totuși 8 ani, înseamnă că avea ceva putere și resurse interioare dar se subestima, poate era bine să schimbe orașul sau țara, decât să riște excluziunea socială la bătrânețe.