View Single Post
Vechi 31.07.2022, 12:36:10
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexa creata Vezi mesajul
Inteleg ce zici insa tind sa cred ca nu e doar entuziasmul incepatorului in ceea ce priveste IUbirea pentru Oasa si ce am simtit acolo. Cred ca se aplica asta cu entuziasmul incepatorului la dorinta de a ma spovedi sau impartasi si legat de altele. ca da cu siguranta apar deja, o sa apara ispite. Insa sa stii ca legat de Oasa in perioada asta mare nevoie as avea. Un pic daca as mai fi stat Na, e greu de spus in cuvinte. Din ce imi dau seama si tu ai fost acolo. Am observat, repet, ca toti iau cate ceva la Oasa.
Din 97 de când se fac tabere, monahii au învățat să fie gazde bune, e logic, poate de asta sunt cei mai avansați din țară în acomodarea cu tinerii au învățat pedagogia relaționării, dar mai sunt și alte obști și mănăstiri prin țară care intuiesc eu că sunt mult mai puternice în rugăciune ca Oașa.

Eu personal aș vrea să văd cum e pe la mănăstirea Frăsinei unde am auzit că intră doar bărbații, la Oașa problema a fost că veneau multe fete și o parte din tinerii aspiranți la călugărie sau unii începători, au plecat din mănăstire și s-au căsătorit.

Nu știu despre câți o fi vorba în 25 de ani să fie 5,10,30 habar n-am contează principiul.

Deci nu e bun contactul acesta prelungit, de exemplu la Teț merg doar fetele nu intră și bărbații, adică acolo de ce se poate face o selecție, dar în fine nu acesta e subiectul.

Oașa e bună la început când ești speriat nu știi mai nimic din domeniu e primul contact cu mediul monahal, dar pe parcurs poate că duhovnicii experimentați stau ascunși în alte mănăstiri.