Subiect: smerenia
View Single Post
Vechi 31.03.2008, 13:17:47
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sfantul Antonie spune: "Am vazut toate cursele vrajmasului intinse pe pamant si suspinand am zis: Oare cine poate sa le treaca pe acestea ? Si am auzit un glas zicandu-mi: smerenia". Si pentru ca smerenia il curata pe om de toate patimile si-l pazeste nevatamat de loviturile vrajmasului, pentru ca da "tarie inimii" lui si, supunandu-i sufletul lui Dumnezeu, i le supune pe toate, ea il face pe om fara frica si netulburat, aducandu-i pacea sufleteasca. Astfel, Sfantul Isaac Sirul scrie: "Cel smerit nu este niciodata intetit, grabit si tulburat, in el nu sunt ganduri infierbantate si usuratice. In toata vremea se afla intr-o odihna lipsita de incordare. De s-ar ciocni cerul cu pamantul, el nu s-ar teme. Dar nu tot cel linistit este si smerit in cugetare, insa tot cel smerit cu cugetul este si linistit. (...) Cel smerit cu cugetul este in toata vremea in odihna, pentru ca nu e ceva care sa-l tulbure sau sa-i inspaimante cugetarea". Smerenia il face pe om sa primeasca fara nici o tulburare orice incercare si orice necaz.
Reply With Quote