View Single Post
Vechi 15.09.2022, 21:19:22
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Căderea creștinismului instituționalizat este confirmat in Scriptura, nu fizic, ci moral, tocmai legat de zilele ce vor veni maine-poimaine:

13. Și am auzit un sfânt care grăia, și un alt sfânt a zis către cel ce grăia: "Până când va dura vedenia și jertfa de fiecare zi nu se va mai aduce și un păcat al pustiirii va fi pus în loc și templul și oștirea vor fi călcate în picioare?"
14. Atunci el i-a răspuns: "Până la două mii trei sute de seri și de dimineți; după aceasta templul își va avea din nou rostul lui".(Daniel8,13-14)
Anumite pasaje din Vechiul Testament si Apocalipsa trebuie citite împreună cu talcuirile

Nu trebuie luate literar. Unii protestanti au profetit sfârsitul si Parusia la o anume data după calcule bazate pe versete. Până în prezent nici o data nu s-a împlinit.
Pentru ca spune Domnul clar: "Despre ceasul acela nici Fiul nu stie când va fi decât Tatăl ". Dar ne da niste semne.

E adevărat ca omenirea e în criza. De valori. Morala. De credintă. Sunt din ce în ce mai putini credinciosi. Dar cum spune un Părinte drag mie: Dragul meu, nu contează cantitatea, ci calitatea.

Noi ca si credinciosi trebuie să staruim în rugăciune, post , pocainta, spovedanie,împărtăsanie, tot ce tine în mod activ de viata Bisericii.
Sunt duminici când bisericile sunt neîncăpătoare, am văzut oameni care erau atei,atacau Biserica, deci Domnul lucrează, a întors pe multi. La o mănăstire botezul unui fost protestant. A fost ceva sublim.

Oricum pana la sfarsitul veacurilor Biserica (când spun Biserica ma refer la cea ortodoxa, institutionalizata ca să fiu clar) nu va cădea.
E promisiunea lui Dumnezeu.
Nici sufletele,nici trupurile si da, nici zidurile. Adică nici institutia, asta vreau sa spun prin ziduri.

Pentru ca Domnul a intemeiat-o si tot El o păzeste de portile iadului.
"Eu voi fi cu voi pana la sfarsitul veacurilor " - ce declaratie frumoasa de iubire din partea Lui.

Last edited by sergiu8; 15.09.2022 at 21:26:59.
Reply With Quote