View Single Post
Vechi 16.09.2022, 21:19:11
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
(Citatele sunt din Biblia Ortodoxă)
c)Despre modul de viață din cadrul Bisericii.... Câteva aspecte, frângeau pâinea "in casă".Domnul adăuga Bisericii...Care biserică,dacă ei stăteau în templu și frângeau pâinea in casă?Logic Biserica erau ei, sufletele pe care Domnul le aducea...
Unde crezi că încap 1.000 de oameni sau 500, încap într-un apartament, sau într-o casă obișnuită ?
Dar 3.000 de credincioși ?
Nu era logic că odată cu răspândirea la mase mari, s-au făcut și locuri mari de slujire cu altar, într-o casă de om se mai fac diferite lucruri lumești dacă sunt soți căsătoriți, eu nu cred că se poate sluji într-o casă decât dacă e prigoană generalizată.

Slujește cineva iarna pe frig afară, sau vara pe caniculă, sau când bate viscolul, când a fost pandemia și se slujea afară, mulți cârâiau și nici nu mergeau că e frig, că n-au scaun unde să stea.

Dacă s-ar fura din casa particulară a cuiva ceva sau ar dispărea crezi că ar conveni ?

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
j.e) Dumnezeul necunoscut...Care nu locuiește în temple făcute de mâini,nici nu este slujit de mâini omenești...

"Și Pavel, stând în mijlocul Areopagului, a zis: Bărbați atenieni, în toate vă văd că sunteți foarte evlavioși.Căci străbătând cetatea voastră și privind locurile voastre de închinare, am aflat și un altar pe care era scris: "Dumnezeului necunoscut". Deci pe Cel pe Care voi, necunoscându-L, Îl cinstiți, pe Acesta Îl vestesc eu vouă.Dumnezeu, Care a făcut lumea și toate cele ce sunt în ea, Acesta fiind Domnul cerului și al pământului, nu locuiește în temple făcute de mâini,Nici nu este slujit de mâini omenești, ca și cum ar avea nevoie de ceva, El dând tuturor viață și suflare și toate.Și a făcut dintr-un sânge tot neamul omenesc, ca să locuiască peste toată fața pământului, așezând vremile cele de mai înainte rânduite și hotarele locuirii lor,Ca ei să caute pe Dumnezeu, doar L-ar pipăi și L-ar găsi, deși nu e departe de fiecare dintre noi.Căci în El trăim și ne mișcăm și suntem, precum au zis și unii dintre poeții voștri: căci ai Lui neam și suntem.Fiind deci neamul lui Dumnezeu, nu trebuie să socotim că dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite de meșteșugul și de iscusința omului.
Apostolul Pavel laudă altarul închinat Dumnezeului necunoscut, deci unde e un altar conform cu ce vestește el era bine, într-un fel era normal ce zice el de unde să fi știut atenienii toată învățătura înainte să le-o vestească cineva ?