View Single Post
Vechi 16.09.2022, 22:01:34
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
f)Cu privire la "simonie",aviz practicilor din cadrul "creștinismului instituționalizat":))....Plus remarca lui Simon,foarte actuala în rândurile oamenilor," rugați-va voi pentru mine" ,adică de ce sa ne rugăm noi,mai bine plătim pe alții....Foarte relevant acest pasaj in care ni se prezintă clar că Duhul nu vine la punga mai mare...

"Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.
Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale,
Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești.Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis."
(Faptele Apostolilor, 8:18-24)
Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov cap.5

https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=30&cap=5#16

[5:16]Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului.

Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=77&cap=3#1

1. În sfârșit, fraților, rugați-vă pentru noi, ca cuvântul Domnului să se răspândească și să se preamărească, ca și la voi,
2. Și ca să ne izbăvim de oamenii cei nesocotiți și vicleni. Căci credința nu este a tuturor;

Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel cap.5

25. Fraților, rugați-vă pentru noi.

Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=19&cap=6#19

19 Rugați-vă și pentru mine, ca să mi se dea mie cuvânt, când voi deschide gura mea, să fac cunoscută cu îndrăzneală taina Evangheliei,

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
f)Cu privire la "simonie",aviz practicilor din cadrul "creștinismului instituționalizat":))....Plus remarca lui Simon,foarte actuala în rândurile oamenilor," rugați-va voi pentru mine" ,adică de ce sa ne rugăm noi,mai bine plătim pe alții....Foarte relevant acest pasaj in care ni se prezintă clar că Duhul nu vine la punga mai mare...
De unde ai dedus că a vrut să le dea bani și ca să-l dezlege apostolul Petru, eu am dedus doar că le-a cerut să-l dezlege după ce și-a dat seamă că a greșit față de lucrarea Duhului Sfânt.

Mai degrabă Simon Magul intuia(dacă nu auzit Evanghelia) prin acest: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis." :

Sfânta Evanghelie după Matei
Cap. 18
18. Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer.

Și se corelează rugămintea lui și cu îndemnul lui Hristos: Sfânta Evanghelie după Luca
Cap. 6
28. Binecuvântați pe cei ce vă blestemă, rugați-vă pentru cei ce vă fac necazuri.

Last edited by Iorest; 16.09.2022 at 22:15:30.
Reply With Quote