MihailC - mă bucur să văd nickul tău scriind, eu nu te-am prins în activitate, doar am auzit despre tine.
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Bietul Visarion Alexa, de-acum va purta până la ultima suflare stigmatul infam de „prădător sexual”, chiar dacă într-un târziu i se va dovedi nevinovăția.
|
Habar n-am ce a fost, mai degrabă acuzația de prădător se va lipi de el dacă au fost mai multe victime, depinde și ce profil psihologic au respectivele, majoritatea se ascund ca să nu pățească ce a pățit profesoara de engleză în 2019 sau că au probleme și ele și s-ar vedea.
Chiar de ar fi preotul cu o formă de vinovăție, tot Patriarhia trebuie să țină legătura cu familia lui și să o ajute financiar la greu, asta ține de bun simț dacă capul familiei a rămas fără loc de muncă.
Măcar că omul a construit o Biserică acolo și tot a adus un plus financiar.
Citat:
Nu mai contează comunitatea parohială zidită de dânsul din suflete vii și biografii restaurate, nu mai au nici o valoare zecile de tineri mântuiți de infernul vieții fără sens, nici mariajele recuperate din zădărnicie. Toate acestea precum și alte binefaceri nepomenite sunt reduse la zero din pricina unei presupuse agresiuni sexuale reclamate la poliție de către o femeie care se spovedea la părintele de doi ani și beneficia de sfatul dânsului aproape zilnic.
|
Părintele
a fost chemat la preoție din ce am înțeles de
Patriarhul Teoctist Arăpașu la slujire, să fi avut ceva tare, sau impedimente de genul nu primea binecuvântarea de la Sofian Boghiu.
Am găsit într-un interviu că părintele slujea la început într-un cort, nu era Biserică, chilie nimic acolo uite ce spune o femeie că vine în Biserică de când preotul slujea în cort:
https://youtu.be/w7bxcKa_zik?t=746
Acum cine vine ia ca o pradă
o parohie la cheie, cu voluntariat cu tot și cu comunitate, a avut o grămadă de oameni cu probleme cu adicții cu păcate, pe toți i-a primit și i-a ascultat.
Citat:
doi ani a abuzat în mod repetat de Visarion Alexa solicitându-i excesiv timpul și atenția participativă.
|
Păi să știți că așa e în multe parohii, noi efectiv nu putem da de preot pe telefon sunând în ore normale să întrebăm de spovedanie, probabil preotul e speriat să răspundă după cazurile astea, sau cineva i-a ținut blocate liniile în trecut cu cazuri de genu și se ferește să mai răspundă.
Și la preotul din 2019 erau similitudini, tot așa i se scria pe mail, pe tel peste tot, deci una ține blocate liniile de comunicare povestind aberațiile ei de prințesă rănită în aripă și alții cu urgențe nici nu mai pot da de om când au nevoie.
Citat:
Eu cunosc personal destule cazuri de femei amorezate diabolic de duhovnicii lor, numai Dumnezeu știe (și unii dintre noi, parțial) de ce-s în stare aceste ființe.
|
Păi e plin, mai ales în aglomerările mari urbane, multe femei râd, glumesc, fac ochi dulci preoților, trimit o grămadă de semnale de atractivitate și preotul e om până la urmă, cine nu pune limite și forțează nota e nesimțită, poate pleca la altă parohie și gata dacă e ceva aiurea.
Din păcate și în mănăstiri am văzut femei trăgându-se în vorbă cu călugări, glumind, făcând flirturi cu oameni care au altă vocație și au niște voturi de castitate.
Citat:
Iar „stenograma” care circulă....
|
Chiar de ar fi vinovat părintele de ceva, tot există învățătura să cercetezi pe cei în temniță șamd, deci ar trebui să fie un consilier și pentru preoții căzuți sau care au alunecat, nu să fie împinși spre alte culte și după să te miri că-ți mai trage și pe alții.