Citat:
În prealabil postat de Psalm 23
|
De la bun început am bănuit că scopul maculării imaginii lui Visarion Alexa este declanșarea unei isterii mediatice de tipul „me too”, versiunea cu popi. În deschiderea show-ului aveau nevoie de un nume greu, cu o largă vizibilitate publică, pentru ca diseminarea indignării să cuprindă o arie de audiență suficient de întinsă pentru a exercita o presiune puternică asupra autorităților. Cum povestea cu enoriașa de 37 de ani a început să pută a făcătură iar publicul botanist n-a făcut masă critică era nevoie de a doua victimă cu o poveste încă și mai grozavă. Hienele care-i sărutau odinioară mâna lui Visarion Alexa cu voluptate sunt poftite să-l devoreze acum și, după cum se vede, anturajul dânsului colcăia de iude.
PS - Iorest: sunt sigur că ai auzit despre isprăvile nickului meu numai lucruri frumoase....! (glumesc). Bucuria e reciprocă!
Cam tot ce ai scris pe subiectul topicului de față (și nu numai) sunt observații inteligente și de bun simț. Un singur lucru l-aș mai adăuga: Visarion Alexa a asumat slujirea preoțească relativ târziu, după o consistentă experiență de jurnalist printre altele la Radio România Actualități (eu acolo l-am cunoscut).