View Single Post
Vechi 01.04.2008, 12:19:37
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de iosif
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Iosif, nu acestia s-au sesizat de spusele tale, ci eu, caci cunosc, dupa cum am spus asemenea persoane. De aceea cred ca o specificare mai exacta a ce intelegi prin noi, ar fi oportuna. De ex. "noi, cei de pe forum" sau "noi, generatia tanara", etc. Deci o delimitare, pe cat se poate a lui "noi", ca sa nu fie inclusa chiar toata lumea.
Draga mea Anca, copil drag si iubit al lui Dumnezeu, pentru care Maica Domnului impreuna cu sfintii si cu sfintii ingeri se roaga, intelege cuvantul pe care l-am spus.
UN OM SMERIT nu se va simti atins nici macar de o jignire directa, el va primi ocara cu bucurie, cu atat mai mult o generalizare de genul facuta de mine.
Pai daca ei sunt smeriti, sa-i dam inainte, Iosif, cu aprecieri generalizatoare.
Iarta-ma, dar tu te incluzi in "noi" cand vorbesti asa, sau ii vezi numai pe ceilalti toti?
Intr-adevar sfintii se considera printre cei nevrednici, dar drept e pentru noi, pacatosii, sa-i includem atunci cand aducem critici si aratam pacate? Adica se cade, ca credinciosi ce ne consideram, sa dam cu pietre in cineva, care s-a sfintit? Nu o face destul dusmanul, mai trebuie si aportul nostru la durerea lor?
Cu alte cuvinte, Iosif, percep o lipsa de smerenie in cuvintele tale, prin faptul ca critica se indreapta, asa cum formulezi, mai mult spre altii, si mai putin inspre tine. Ori stii bine, ca noi, oamenii de rand suntem cu totii pacatosi. A sti in ce consta pacatul, nu trebuie sa te situeze in afara lui, ci in mijlocul pacatului cu care te lupti si despre care scrii.
Iertare daca amsuparat pe cineva cu cuvintele mele.

Reply With Quote