Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Cel mai bun sacou al meu, stofa de lana, marca Tommy Hilfiger (de-mi vine turnat "ca la comanda"), l-am cumparat aproape nou de la un asemenea magazin acum 10 ani(!?).
|
Păi înseamnă că nu te-ai îngrășat semnificativ de încă ți-e bun, e și asta ceva să ai și peste 10 ani aceeași greutate.
Depinde cum l-ai luat, dacă e purtat doar de câteva ori sau o lună, e ca nou, și un sacou nu e haină lipită de corp ca un tricou.
Din câte văd Biserica trebuie să fie prudentă în ce recomandă ca ținută să nu alunece în exclusivism, la Pilda celor chemați la Cină:
21. Și întorcându-se, sluga a spus stăpânului său acestea. Atunci, mâniindu-se, stăpânul casei a zis: Ieși îndată în piețele și ulițele cetății, și
pe săraci, și pe neputincioși, și pe orbi, și pe șchiopi adu-i aici.
Deci și oamenii cei mai săraci erau poftiți să Cineze cu Domnul, la masa sa și în casa sa.
Mă gândesc că nu excelau nici vestimentar, nici igienic poate, săracii de pildă, iar neputincioșii, orbii și șchiopii probabil erau și ei săraci că nu puteau munci cu brațele.
Dacă ești preot și ai o parohie la țară unde oamenii nu se îmbracă nu știu cum, sau la oraș într-un cartier mărginaș, ghetoizat sau unde vin studenți care nu prea au bani, te bucuri că măcar vin.
Părerea mea e că un preot bun se bucură mai mult că oamenii sunt disciplinați și ascultă, decât că sunt oameni cu bani.
Întrebarea zilei, ce ai prefera o Biserică semi-săracă, în care oamenii vin de Dimineața, nu se foiesc în Biserică, nu vorbesc, se spovedesc se împărtășesc, au lectură religioasă și rugăciune peste săptămână, din care se adună o sumă modică, sau o Biserică de oameni selecți unde sunt maxim 30 de oameni care mai mult dictează ei preotului ca și cum l-ar cumpăra, iar atmosfera e dezolantă și se adună de la 30 cam tot cât s-ar aduna la 1.000 de oameni ?
În Bisericile mari nu mi se pare că te plictisești niciodată, în cele depopulate parcă și corul cu 3 voci și alea bătrânești e greoi.