View Single Post
Vechi 29.01.2023, 20:19:41
Krautrock Krautrock is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.07.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Se încearcă apele...
Nu sunt ceilalti vinovati pentru ca ortodocsii isi dau singuri in cap.

Citat:
Gândiți-vă că fără ortodoxie și mai mulți s-ar pierde, ar cădea în jocuri de noroc, alcoolism, consum de prostituție și masaj tailandez, răpirea în mod necinstit a avutului fratelui, prigonirea aproapelui etc.
Domnule Iorest, jocurile de noroc sunt pentru oamenii fara bani care au ajuns asa pentru ca nu stiu decat sa-i arunce pe fereastra. Necredinciosii cu cap nu se incurca cu jocurile de noroc, ci investesc. Stiu o localitate din Romania unde cele mai numeroase business-uri sunt farmaciile si casele de jocuri. Asta la o populatie majoritar ortodoxa.

Care sunt cei mai betivi oameni din Europa? Dupa un clasament pe care il puteti gasi pe Wikipedia ar fi: Belarus, Republica Moldova, Lituania si Rusia. Cu exceptia Lituaniei, toate celelalte tari sunt ortodoxe.

Republica Moldova, tara ortodoxa conduce la capitolul prostitutie

Cat priveste masajul Thailandez, probabil Thailanda, ca pe aici prin Europa care ne intereseaza pe noi n-are cine stie ce pondere. In Asia de sud-est sta altfel treaba, insa nu prea ne intereseaza, deoarece nu prea sunt pe acolo ortodocsi care sa poata fi corupti prin masaj traditional. Sau are cumva BOR vreo filiala la Bangkok?

Citat:
Nu mai știu exact procentul de ortodocși din România, era 86% din 20 de milioane în 2011, a scăzut cu vreo 2 milioane pt că mulți nu s-au recenzat de frică că le ia Banca Mondială datele.
Eu nu m-am declarat pentru ca nu ma consider parte a acestei organizatii. Ceilalti e treaba lor de ce n-au facut-o. Probabil ca s-au uitat prea mult la "tembelizor" si s-au temut sa nu-i jefuiasca Banca Mondiala (daca avea de ce sa-i jefuiasca!)

Citat:
Sunt curios cum și-ar redistribui românul impozitul pe care i-l ia statul cu japca din salariu din tva la alimente, energie, produse it, materiale de construcție, de unde știi că nu și-ar dori să se ducă tot la Biserică la vreo 30% din populație, dacă s-ar putea opta, pt că la Biserică se vede ceva.
Ar fi excelent. In acest caz as putea opta ca din impozitul meu sa nu se duca nimic la Biserica. Dar in momentul de fata nu am aceasta optiune. Cat despre ceilalti, n-au decat sa-si dea tot salariul Bisericii. Dar sa n-aiba apoi pretentii la servicii de sanatate, invatamant si protectie sociala din partea statului. Sa-i ajute Biserica! Ai parte de ceea ce platesti si nu platesti pentru nimic din ce nu-ti convine: capitalism total. Cred ca sunteti de acord cu mine.

Citat:
Ne merge foarte rău domnule, nu se mai fac copii de frica zilei de mâine
Acesta e un trend specific tuturor tarilor cat de cat dezvoltate. Insa in alte parti deficitul de populatie se suplineste prin imigrare. Cu alte cuvinte, atunci cand lumea traieste mai bine, face mai putini copii. Avem si noi totusi o etnie care n-o duce prea bine, e vorba de romi care are o natalitate mai mare decat media populatiei.

Citat:
mulți muncesc meserii sub calificarea lor
Daca intr-o tara, haideti sa zicem una imaginara, e nevoie de 1000 de doctori si exista 2000, e clar ca nu va fi nevoie de toti. Poate ca va fi nevoie de soferi. Iar atunci, cei 1000 ramasi pe langa, vor face meseria de soferi. Problema e ca la noi s-a facut scoala ca la casa de nebuni. Toti au vrut sa se faca avocati, asistenti sociali, profesori, economisti etc. Nimeni n-a vrut sa fie instalator, electrician sau mecanic. E o rusine sa fii uns pe maini cu vaselina sau sa lucrezi in agricultura pe tractor. Multi nu au facut scoala pentru ca aveau vocatie, ci pentru ca voiau o diploma. Stim ce nebunie a fost in legatura cu diplomele plagiate de oricine si oriunde. Daca am ajuns sa plagiem lucrari de doctorat, ce sa mai zic de lucrarile de licenta. In aceasta situatie cred ca raspunsul e clar. Ne-am dat in cap unii altora.

Citat:
Bătrânii se sting în mizerie, sărăcie și uitare fiindcă tinerii au trebuit să plece că s-au distrus locurile de muncă din țară
In vremurile de demult cand era intr-adevar saracie, oamenii isi ingrijeau batranii. Dar acum au uitat de cei ce i-au crescut. De ce s-au depopulat satele de au ramas acolo doar batranii? Mirajul unui trai mai usor si al apei calde i-a facut pe multi sa lase sapa, sa-si vanda animalele si sa plece. Acum traim roadele nesabuintei noastre.

Citat:
Austriecii nu merg la cules sparanghel în alte țări de pildă.
Austriecii cultiva sparanghel. Or asta e o diferenta fundamentala.

Citat:
Ne va merge bine când vom ridica din nou capul în lume prin performanță sportivă, ca în anii 60-90, că și atunci sportul se susținea pe industrie și dezvoltare economică.
Asta spune multe. Atunci cand esti obisnuit sa umbli doar cu masina, sportul nu mai e ceva placut. De fapt la noi sportul inseamna a te uita la meci lungit pe canapea. El nu implica miscare. Ii mai vedeam pe unii imbracati in echipament sportiv stand pe o banca si jucandu-se pe telefonul mobil. Se numea iesire in aer liber. Nu industria sustine sportul, ci renuntarea la lene. Iar aceasta e valabil nu numai pentru sport.