Mai fratilor, ne intelegem ca turcii...cum se spune!
Deci...sa ne intelegem:
1. Nu sustin ecumenismul institutional care se bazeaza pe ranjeli si tot felul de compromisuri.
2. Nu urasc pe ceilalti pentru ca sunt diferiti de mine si de credinta mea.
3. Imi apar credinta cu tot ce imi sta in putinta si nu as face nici cel mai mic compromis vizavi de adevarul ortodox.
Deja lucrurile astea spun multe!
Ceea ce cred eu ca fac MULTI ANTIECUMENISTI:
1. Nu inteleg suficient Ortodoxia.
2. Nu sunt capabili sa mentina viu echilibrul dintre iubire si adevar.
3. Multi sunt convertiti de curand la Ortodoxie si au tendinta de a intrepreta gresit multe lucruri.
4. Nu au avut niciodata vreo experienta ecumenica in care sa trebuiasca sa dea marturie Ortodoxa prin modul lor de a fi.
5. Vorbesc de cele mai multe ori din carti si nu din experienta.
6. Nu sunt suficient de concentrati pe dezvoltarea propriei vieti duhovnicesti, ci pe atacarea celorlalti
Astea sunt numai cateva dintre aspectele pe care as putea sa le mentionez!
Mentionez de asemenea ca nu e valalbi pentru toti antiecumenistii, ci pentru cei mai multi!
Va imbratisez pe toti si va doresc din toata inima bucuria unui post cu mult folos! Si daca v-am suparat, sa ma iertati, fratilor. Marturisesc si eu ceea ce mi-a daruit Dumnezeu sa marturisesc din ceea ce am trait si am vazut.
Ecumenismul actual mai are mult pana va ajunge la masura sinceritatii necesare pentru a da roade! Dar e un pas inainte....
Sunt o multime de familii mixte pe care le ignorati! Sunt o multime de copii ortodocsi cu parinti catolici, protestanti...etc sau invers parinti cu copii de alta confesiune! Voi deja i-ati condamnat pe toti!
Eu cred ca aceasta este o si mai mare erezie! Sa condamni! Sa judeci! Sa te gandesti doar la ce e in mintea ta, in inima ta, in viata ta...fara sa intelegi ce se intampla in jurul tau.
|