Citat:
În prealabil postat de Krautrock
Termenul "nastere" poate uneori sa creeze confuzie. Intr-adevar, omul se naste in fiecare moment, adica se schimba. Omul e perfectibil, ar trebui sa caute tot timpul adevarul, insa nu la modul haotic, ci urmand o anumita cale, o anumita metoda. Daca isi schimba mereu metoda, s-a dus naibii cautarea adevarului. Deci nici prea multa "nastere din nou" nu e buna.
|
Eu vorbesc doar ce văd exemplu și să participăm măcar la un Sfânt Maslu pe săptămână mi se pare o bucurie și o binecuvântare Dumnezeiască, mi se pare că se subestimează puterea Maslului foarte mult.
Adică sunt atâtea rugăciuni de dezlegare de păcate acolo, se dezleagă și lanțurile patimilor și multe lucruri și omul trece pe lângă maslu ca și cum nici n-ar fi.
Mi se pare la modul cel mai sincer o binecuvântare să particip la fiecare taină a bisericii, că sunt mulți oameni bolnavi sau care nu au timp și nu pot participa sau nici nu se întâlnesc în această viață cu bucuria harului dat de sfintele taine, sau află târziu abia la bătrânețe când deja îl lasă puterile, mintea, concentrarea, văzul auzul și sunt la 40% față de ce erau în tinerețe.