Citat:
În prealabil postat de George R.
Va multumesc pentru mesaj si pentru tonul civilizat, lipsit de ura, pe care il folositi. Chiar apreciez. Cu toate acestea, randurile Dumneavoastra nu raspund intrebarii mele. Iar pentru a lamuri lucrurile, intentia mea nu izvoraste din judecati pripite legate de un popa sau altul. Intentia mea are la baza chestiuni mult mai profunde.
Numai bine!
|
Botezul ortodox e bun, nu știi de câte necazuri sau căderi te-a protejat, abia dacă nu l-ai avea și ai fi slăbănogit ai vedea, de unde știu că anumite reușite și protecția în nevăzut nu o ai și de la Botezul creștin ortodox care e o binecuvântare ?
Până și pe ateii cu botez ortodox sau pe indiferenții religios cu botez ortodox, care totuși nu sunt cinici și nu se bucură să facă rău Dumnezeu îi așteaptă, le poartă de grijă.
Referitor la haina botezului, e poarta pentru a fi scriși în Cartea Vieții :
Apocalipsa cap.3
4. Dar ai câțiva oameni în Sardes, care nu și-au mânjit hainele lor, ci ei vor umbla cu Mine îmbrăcați în veșminte albe, fiindcă sunt vrednici.
5. Cel ce biruiește va fi astfel îmbrăcat în veșminte albe și nu voi șterge deloc numele lui din cartea vieții și voi mărturisi numele lui înaintea părintelui Meu și înaintea îngerilor Lui.
Mare atenție la pericolul necredinței, care ne poate face să ratăm întâlnirea cu Dumnezeu, sau ne scade dezvoltarea pe potențialul maxim:
Ioan cap 12 v. 40.
Au orbit ochii lor și a împietrit inima lor, ca să nu vadă cu ochii și să nu înțeleagă cu inima și ca nu cumva să se întoarcă și Eu să-i vindec.
Prin botez și credință puterile noastre sufletești conlucrează cu purtarea proniatoare de grijă a lui Dumnezeu și avem un alt grad de conștientizare, de înțelegere a vieții și a ce avem de făcut.
Cu cât ne apropiem mai mult de credință, mai din tinerețe, cu atât harul poate lucra și mai mult în viața noastră și ne putem dezvolta și mai multe calități de jertfire de sine, de responsabilitate, de asumare a unor greutăți, de răbdare în necazuri și înțelegere a unui sens al suferinței.