Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Salutare, din punctul meu de vedere nu mi se pare foarte serios demersul tau. Cu ce te afecteaza botezul? Ce prejudicii ti-a adus? Care sunt constrangerile, ce libertati iti sunt incalcate? Sincer nu stiu cum arata acel "Certificat de Botez", nici nu stiu daca am asa ceva dar nu inteleg de ce pui problema asa.
|
Cred că e ceva nou de când e P.F. Daniel să se facă în toate eparhiile și parohiile din țară certificate de botez și de cununie.
P.F. Daniel e de prin 2007 în scaunul Patriarhal, dar poate Regulamentul Bisericesc s-a modificat după.
Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Astazi oamenii isi lasa copiii sa stea zilnic ore in sir la tv sau pe net, fara nici o restrictie dar cand aud de o ora de religie pe saptamana fac dezbateri aprinse, se impotrivesc. Sunt aduse in discutie argumente juridice, ca ar fi un abuz.
Eu cred ca ai ajuns aici din vre-o dezamagire, ceva ce te-a afectat si acum te indrepti in directia opusa, total gresita.
|
Problema e că la ora de religie nu poți participa fără acordul scris al părinților sau al tutorelui legal dacă nu ai părinți, deci până faci 18 ani și să vrei să faci religie la școală nu poți dacă ești condus de oameni absurzi.
Depinzi de cei în grija cărora ești, dacă ei nu se sinchisesc să facă cererea pt că sunt comozi sau nesimțiți, sau chiar înverșunați împotriva bisericii să zicem că ai părinți onegiști Soroș sau care sunt angajați la diferite burse Soros și au viziunea haștagistă împotriva Bisericii, de mic ești îndoctrinat împotriva Bisericii și în duhul ultra-liberalismului, devii o creație de laborator a unor fanatici anti-clericali.
Tre să faci 18 ani ca să poți completa cererea de înscriere la ora de religie și țapă că poate îi faci când mai e un semestru din clasa a 12-a sau mai târziu și ai treabă cu BAC-ul și cu examenul de permis auto.