Citat:
În prealabil postat de George R.
Buna seara,
Va multumesc pentru eforturile de a ma convinge ca gresesc. Explicatiile Dumneavoastra nu au facut decat sa-mi intareasca dorinta pe care v-am impartasit-o.
|
Adevărul e că la 24 de ani ești și întărit în convingeri, ai ajuns deja la maturitatea-deplinătatea cunoașterii ca Osho.
Revenind la Statutul pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, nu am găsit decât o obligație pt paroh să țină un registru și să întocmească certificate de căsătorie și botez, dar regulamentul cred că e nou, nu era din 1990 în forma actuală.
Art. 49 - (1) Preotul paroh, ca delegat al chiriarhului, este pãstorul sufletesc al credincioșilor dintr-o parohie, iar în activitatea administrativã este conducãtorul administrației parohiale….
h) ține registrul cu evidența tuturor parohienilor;
i) ține la zi evidența botezaților, cununaților și decedaților din parohie în registrele speciale (mitricale)și emite certificate de botez și de cununie;
Statutul B.O.R.
https://patriarhia.ro/images/documente/statutul_bor.pdf
Nu văd dacă totuși nu ține evidența asta și nu întocmește certificate de cununie și botez ce pățește parohul, nu cred că e vreo sancțiune, ca dovadă că și pt dosarul la teologie se Cere adeverință de Botez(nu neapărat certificat de botez) - adică exact ce am zis eu spui tu data când te-ai botezat, nașii, preotul și cineva sau chiar parohul de unde te-ai botezat pune o ștampilă și o semnătură cum că așa e.