Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Repet: în cazul prezentat pe topicul de față eram interesat cum ar reacționa administrația bisericească dacă un credincios statistic le-ar comunica demisia din calitatea de membru al BOR.
|
O respinge ca inadmisibilă :), statutul B.O.R. nu prevede lepădarea de Botez și Taina Mirungerii 2 Sfinte Taine printr-o hârtie.
Culmea e că din B.O.R. poți să fi exclus prin afurisanie arhierească, excomunicare sinodală, dar prin act de voință proprie adica demisie semnată, nu.
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
De altfel, eu cred că demersul lui George R. este fie neserios (o încercare de a atrage atenția asupra sa), fie e mai serios decât pare la prima lectură (criză existențială urmată de revoltă împotriva oricărei forme de autoritate exercitată asupra sa).
L-am trimis să-și dea demisia din BOR cu speranța (incertă) că cineva cu autoritate pastorală și cu harul lui Dumnezeu la purtător, va sta de vorbă cu el la modul cel mai serios.
|
Eu mi-am dat seama de stratagema ta care e o formă inteligentă de a spune unei administrații bisericești că nu simți pastorația Bisericii, e un fel de a semnala nevoia de consiliere spirituală, de aceea eu nu am criticat ce ai zis, chiar m-am bucurat că am văzut scris MihailC acolo după atâtea luni.
Oricum nu cred că vorbea nici măcar cu un episcop vicar (care nu e episcop plin la palier administrativ bisericesc) ar fi vorbit eventual cu vreun preot responsabil din sectorul cultural-misionar al eparhiei.
În București am înțeles că sunt vreo 7 protopopiate doar pe zona București și împrejurimi, fiecare protopopiat cu minim 15-20 de parohii arondate, fiecare parohie cam cu 2 preoți, unele și cu 3-4 preoți + diaconi, dacă nu sunt capele de spital, penitenciar, cimitir, etc.
Preoți de unde să alegem sunt destui, cu cât e mai mare orașul, important e că dacă aștepți să vină ei la tine, s-ar putea să nu vină și tu trebuie să depui efort să mergi spre ei.