Citat:
În prealabil postat de Iorest
El nu mai are pe unde să urce, ia salariu mai mare din universitate decât din preoție, e doar co-slujitor la Catedrală, e căsătorit deci nu poate fi episcop.
|
Sînt presupuneri false, și Streza a fost preot și iată că n-a fost împiedicat să ajungă episcop și mitropolit, ba din câte am auzit chiar ar fi fost susținut ca să fie ales mitropolit pe niște linii cam secrete și neortodoxe (teoria lui Gușă Cozmin).
Cât privește banii, este clar că acel așa-zis „masterclass” despre care s-a vorbit în ultimele zile este clar făcut pentru bani, cumva Necula a considerat probabil că știe el o metodă pentru o redistribuire a veniturilor, prin intermediul pieței, a talciocului pretins de „înaltă duhovnicie”, iar avînd în vedere numărul care figura de înscriși și „căciulile” de bani pe care le pretindea Necula pentru a „beneficia” de așa-zisul lui „masterclass”, mie mi se pare că e posibil ca Necula să fi încasat niște bănișori frumoși, este posibil ca valoarea brută, neimpozitată, să fi fost chiar peste 2 miliarde de lei vechi.
Dacă se face puțin efort de observație, se poate vedea că Necula apare cam cu aceeași figură de înșelat, cu aceleași false pretenții de „duhovnicie înaltă”, de blândețe și smerenie care sînt prefăcute din punctul meu de vedere, cu care apărea și la emisiunea de la canalul turcesc a lui Rifai și la A3 când cică „alina sufletele românilor”, un titlu cam comercial și suspect pentru ceea ce am văzut eu din acea emisiune.
„Scandalul” din ultimele zile cu acel „masterclass”, care foarte probabil a fost scos la suprafață de oameni de la patriarhie și datorită probabil a suspiciunii lor că acolo ar fi vorba despre niște sume mari care s-ar fi rulat, chiar dacă n-au spus asta oficial, nu face decât să întărească ce spuneam mai sus, anume că
popa Necula urmărea scopuri ascunse, la care vedem
elemente ale unei anumite rețete pentru ajungerea la scopuri, anume ieșiri mediatice pentru mare popularitate, pretenția unei false „înalte duhovnicii” din punctul meu de vedere, iată și afacerea cu „masterclass”-ul care părerea mea este că e posibil să fi fost foarte bănoasă, slugărnicia lui explicită față de un anumit factor politic, anume Wernăr Iohannis.