View Single Post
Vechi 28.06.2023, 10:40:26
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
În cazul veniturilor obținute din acel așa-zis „masterclass” cred că e nevoie de o rectificare în urma informațiilor apărute recent într-o anchetă publicată pe internet. (Eu ajunsesem la suma respectivă avînd în vedere că văzusem într-un articol de pe Active News că la un moment dat avea în jur de 850 de înscriși pentru acel „masterclass”, or dacă adăugăm sumele menționate în comunicatul de la patriarhie pentru fiecare înscris, printr-un calcul simplu se putea ajunge la un minim al acelei sume menționate de mine ca valoare brută.)
Habar n-am câți s-au înscris, de unde au cifrele exacte, poate per toate cursurile de la toți invitații sunt atâția.
Am văzut pe undeva că s-ar fi redus substanțial cursul dovadă că nu lua nimeni, de ce ai lua ceva ce poți auzi gratis.
Nu știu dacă preotul și-a dat seama de când i-au făcut invitația respectivii că va fi plasat într-un context în care poate legitima și alte idei, curente, care nu au legătură cu Biserica.
Când ți se face o ofertă de lucru nu știi tot colectivul de care te lovești acolo.

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
S-ar părea, conform anchetei menționate, că sumele încasate pentru acel masterclass ar fi fost mult mai mici decât am calculat eu. Nu știu care este situația reală sau care va fi, dacă va mai încasa, dacă oamenii aceia înscriși au plătit sau nu, oricum pomenind de acea anchetă jurnalistică referitoare la bănetul greu pe care îl face popa Necula în general, dau link spre acel articol, că poate lumea vede mai bine cu ce „sărăcan” de popă are de-a face:
Păi nu știu dacă face bani unde intrarea e gratis la conferințele din țară, probabil i se asigură transportul, cazarea și masa, nu s-a plâns nimeni că el ar avea vreun tarif sau ceva.

Îmi aduc aminte că prin anii 90 erau mai mulți preoți care conferențiau, pr Teofil Părăian, pr Nicolae Tănase, și alții, acum s-a redus mult dimensiunea aceasta misionară a călătoriilor în care se discută cu oameni din diferite cetăți, unii nu conferențiază nici în orașul lor.
Adică mi se păreau utile până la un punct, acum poate nici nu li se mai asigură o sală unde să vorbească, cine știe.

Apostolul Pavel călătorea între continente și o Biserică Misionară ar trebui să aibă cam în fiecare județ, măcar un preot profesor care să organizeze niște seri cu tematică pastorală, nu neapărat să fie simpozioane foarte tehnice din care lumea nu înțelege.