Citat:
În prealabil postat de Iorest
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit suplimentarea bugetului aferent Secretariatului de Stat pentru Culte cu suma de 4.800.000 de lei (aproximativ un milion de euro) pentru susținerea funcționării Mitropoliei Basarabiei, aflată sub oblăduirea canonică a Patriarhiei Române.
https://www.agerpres.ro/comunicate/2...sa-aur--836594
|
Sper totuși că nu vrei să reduci conceptul de politică externă vizavi de Moldova de est la așa ceva.
Eu am citit așa-zisul program de guvernare, la alcătuirea căruia într-un mod foarte suspect nu știm cine și cu ce a participat, și nu pot decât să concluzionez că românii din Moldova de est au intrat la categoria „românilor din comunități istorice”, pentru că despre altceva nu se vorbește în program.
Nu există niciun cuvînt despre reunificare, despre Moldova și așa mai departe, asta după ce ani de zile George Simion și-a promovat o falsă imagine, și vedem acum foarte bine că era și este falsă. Asta este în mod clar o impostură dintre cele mai mizerabile direct și pe față, sau ca să mă exprim în termenii mediului social din care provine Simion, e „vrăjeală”.
Din nefericire vedem că și Claudiu Târziu se complace cu pasivitate în această autocompromitere fățișă a acestui așa-zis partid.
Până la urmă ar trebui totuși în mod serios să ne punem întrebarea cum de nu a apărut în programul de guvernare o tematică cu care Simion și Târziu au ținut de-a lungul timpului să se „împăuneze”, în special Simion care a folosit, și acum vedem bine că într-un chip fățarnic și mizerabil, lipsit de orice scrupule, tema reunificării „cu Basarabia” (cum zice el, că atâta îl duce capul) ca pe o platformă pe seama căreia să se lanseze în spațiul public și deci pe seama căreia ulterior cumva să parvină politic, avînd în vedere că încă și în 2019 s-a folosit de această temă în același chip mincinos și lipsit de scrupule.
S-au primit ordine de la SUA, de la OTAN, de la UE, de la „Ucraina”, de la Rusia, de la trădătorii din interiorul statului român? Într-un mod absolut abject nu există nicio explicație din acest punct de vedere nici din partea lui Simion, nici a lui Târziu și așa mai departe.
Eu înțeleg că presa din România nu s-a sesizat cu privire la acest aspect, pentru că marea majoritate din această presă este configurată împotriva intereselor naționale românești, prin urmare pentru ei Moldova răsăriteană nu are absolut nicio valoare.
Totuși aici discutăm despre o escrocherie politică incalificabilă, la care conducerea AUR va trebui să răspundă, și nu doar în fața celor care i-au votat în 2020.