Citat:
În prealabil postat de Iorest
La Europarlamentare a prezentat CV-ul său, toate acțiunile civice și caritabile de ex și strângere de fonduri pt liceul Lucian Blaga din Tiraspol singurul cu predare în lb română, a adus mii de oameni din Basarabia să viziteze România.
|
Și cu toate astea vedem că rezultatul politic este zero barat, pentru că subiectul pur și simplu nu face parte din programul de guvernare. Deci subiectul cu care Simion a ținut cel mai mult să fie identificat, deși nu pe bună dreptate și vedem foarte bine acum că era vorba doar despre folosirea temporară a unei propagande care să sensibilizeze români care cunosc anumite interese naționale românești autentice, vedem că nici măcar nu apare în program, nici explicit și nici prin diverse componente preliminare, diverse etape intermediare care ar putea duce la reunificarea Moldovei de Est cu România.
Mai mult, dacă se urmărește atent, se vede că logoul folosit în pdf-ul despre programul de guvernare nu face nicio referire nici el la logoul pe care AUR încă îl menține oficial. Vedem doar o Românie între granițele actuale, iar lozinca de bază este „Reconstruim România”, deci nici din logouri nu reiese că s-ar urmări ceva vizavi de Moldova de Est în sensul vechilor teme susținute ani și ani de zile, nu doar de Simion, ci și de Claudiu Târziu și probabil și de alții.
Eu îți spun sigur că vorbim despre o chestie foarte gravă, care, pentru oamenii care urmăresc cât de cât spațiul politic și în special zona naționalistă și conservatoare, este un argument atât pentru autodiscreditarea partidului, dar și a persoanelor din conducere, și mă refer în special la Claudiu Târziu și George Simion.
Faptul că presa antiromânească nu se sesizează cu privire la așa ceva, că ei oricum nu dau doi bani în general pe niciun interes național simbolic, asta nu înseamnă că partidul și conducerea lui au dreptul să îi prostească în asemenea hal pe votanți, atât foștii votanți, cât și pe cei viitori, iar eu personal am votat AUR în 2020 și pentru că susțineau această temă fundamentală. Sper că poți să mă înțelegi că eu nu doar ca intelectual obiectiv, dar și ca fost votant AUR nu pot să accept o asemenea batjocură la adresa inteligenței mele și a altora.