View Single Post
Vechi 06.07.2023, 17:03:35
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nu știu dacă românii au în primele 5 priorități după care votează criteriul unirii, (...)
Și ce, vrei să spui că până acum a existat vreodată între primele 5 priorități ale „omului simplu” reunificarea Moldovei de Est cu România, într-o țară ca România, cu atâtea probleme? Și totuși anumite lucruri s-au mai făcut, și totuși un nenorocit ca Băsescu, așa nenorocit cum era, a vorbit despre asta și chiar rula o propagandă într-o anumită vreme, dar măcar menținea subiectul cumva pe agenda publică.

Dar totuși, unul ca Simion și-a creat ani de zile o așa-zisă „legendare” cum că ar fi vreo „avangardă a unionismului” în România. Vedem acum bine că toată acea carieră era una de mucava, o înșelătorie permanentă, dată acum indirect la iveală, ceea ce scade foarte mult și bruma de credibilitate pe care i-o acordau unii și nu mulți la număr.

Dar eu îți mai zic două lucruri. Întîi, o politică reală de stat nu se face doar după sondarea la un moment dat a unor părți ale opiniei publice, și mai ales într-o perioadă de crize. Dacă într-adevăr se credea în anumite idei de interes național, acelea trebuiau pomenite chiar și fără să fi figurat între cele mai acute priorități ale „omului mediu”. Eliminarea acestui proiect, inexistența lui denotă o gravă lipsă de credibilitate în ceea ce privește conducerea AUR și de fapt întregul partid.

În al doilea rînd, este o diferență prea mare între ce spui mata, „top 5 priorități” și eliminarea din programul de guvernare. Faptul că nu este între cele mai stringente teme în societate, nu înseamnă că nu trebuia pusă în programul de guvernare. Putea să fie pusă pe locul 6, 7, 15 etc, nu conta, aspectul foarte grav este însăși lipsa, inexistența din programul de guvernare.

Avînd în vedere acestea, eu cred că la mijloc este o chestie mult mai gravă și nu întîmplător ea este ascunsă intenționat de opinia publică. Probabil că marea majoritate a membrilor AUR nici nu știu care ar fi cauza, pentru că oricum nu ei au luat decizia; înșiși autorii acestui așa-zis program de guvernare nu sînt menționați public, ceea ce evident că trezește noi suspiciuni, inclusiv aceea dacă nu cumva acest „program” a fost „primit în plicuri (eventual chiar galbene)” în integralitate sau măcar anumite părți (spre exemplu cea referitoare la atitudinea vizavi de Moldova de Est).
Reply With Quote