View Single Post
Vechi 18.07.2023, 11:51:52
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Eu văd că în toate marșurile lor strigă că Basarabia e România,
Am înțeles, deci crezi că încă mai prostește cineva lumea umblând mai departe cu lozinci neacoperite de nimic, și vedem foarte bine că așa stau și de fapt așa au stat lucrurile de la bun început, cel puțin în ceea ce îi privește pe unii.

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
eu nici nu cred că ar fi posibilă unirea fără creștere economică, e o bătaie de joc să te unești doar așa de mucava, de paradă și după câțiva ani să te dezintegrezi ca stat că apar mișcări secesioniste sau autonomiste și în Ținutul Secuiesc și în Gagauzia și alte zone unde nu e omogenitate.
Iar eu ți-am spus că astfel de tematici adiacente subiectului reunificării erau valabile tot timpul cât Simion a fost proțăpit pentru a deveni un fals reprezentant al unionismului, iar acțiunile recente dovedesc cât se poate de clar că e vorba de așa ceva.

Acum am recitit articolul „Legendarea lui George Simion” și mi-am reamintit de „Acțiunea 2012” cu care el practic a fraierit oamenii ani și ani de zile, și nu se poate spune altfel, de vreme ce acum unionismul nu are nici măcar un singur rînd în așa-zisul program de guvernare.

„Avem mai jos o sinteză cu detalii relevante despre modul în care serviciile secrete creează un personaj. Politic. Și cum îl legendează. Cum încearcă să-i croiască o biografie falsă. Pentru ca omul să treacă drept altcineva, față de ceea ce este. Iar astfel mascat să intre cu succes în politică. Iar acolo să înceapă să tropăie. (...) Citiți biografia reală a acestui personaj. Și cruciți-vă! Pe mâna lui a încăput electoratul, altfel de bună credință, care vrea un stat națiune și mai multă suveranitate pentru România. O înșelăciune ridicată la cel mai înalt nivel. George Simion s-a camuflat în costum de patriot și a păcălit 10% dintre votanții României.

Un băiat legendat ca la carte. Mai întîi e tînărul rebel care face scandal pe străzi, cu rădăcini nobile în piata Universității. Se folosește de atacurile la "comunistul" Iliescu pentru a obține notorietate. Apoi își alege o cauză fixă: unirea. Este onorat tot mai mult: intelectual, prin participare la lansări de cărți, politic, prin acceptarea lui la negocieri cu marii lideri, social, prin organizarea de mișcări de protest etc. Este victimizat prin arestări și expulzări. (...) Finalmente, i se face un partid și e aruncat în luptă.”

https://www.bursa.ro/legendarea-lui-...imion-00564140

În articol se dau și exemple despre cum a îmbrobodit acest șarlatan politic o țară întreagă cu așa-zisul lui unionism, ba chiar cu așa-zisă conducere a unei mișcări civice care cică urmărea reunificarea Moldovei de Est cu România.
Reply With Quote