Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Nu sunt la curent cu ultimele descoperiri in chimia alimentara insa ma indoiesc serios ca oamenii vor inventa vre-un aliment sau vre-un vaccin sau orice altceva care sa te determine (impotriva vointei tale) sa faci pacate. Da, in piete si magazine se vand numai porcarii care cu siguranta scurteaza viata, insa nu cred ca o fac in baza vre-unui program conspirationist, cred ca mai degraba o fac pentru zeul ban la care din nefericire ne cam inchinam cu totii.
|
Tehnic se poate otrăvi lent mâncarea prin chimie alimentară și nu doar mâncarea ci orice medicament ingerat, apa din rețeaua publică etc.
Brusc i-a apucat pe mulți factori de decizie grija că suntem prea multe miliarde pe planetă, deși Europa scade demografic cu toate valurile migratorii.
Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Insa cine vrea sa manance sanatos are doua variante, sa scoata bani mai multi de la pusculita pentru mancare sau sa invete sa dea cu sapa (varianta cea mai buna). Mancarea sanatoasa nu e deloc ieftina, de fapt nu a fost niciodata ieftina. Insa romanul vrea ieftin si bun, ca sa-i ajunga si de concedii, mall-uri, masini puternice, etc.
Cred ca, asa cum zice Mantuitorul, nu ce intra in gura spurca omul ci ceea ce iese din gura.
|
Problema e și cu semințele, de unde le cumperi că dacă se vând doar modificate genetic sau semințe de alimente fără gust, degeaba dai cu sapa.
Dacă ar fi fost întreținute rețeaua de irigații - să nu te afecteze rău seceta, independența energetică să ai curent accesibil și din cărbuni dacă e secetă, rețeaua de drumuri, transportul pe Dunăre care e cel mai ieftin, fabrica de tractoare, băncile agricole care să dea credit pt pământ și utilaje noi, s-ar fi obținut la cel mai optim preț alimente de la producător la piață.
Problema agro-alimentară va lovi pe toată lumea pt că e risc și de cancer de la mâncare proastă sau de boli gastro-intestinale, văd cât s-au scumpit sucurile de la taxa pe zahăr, o sticlă de suc de 2 l se duce spre 10 lei, 2 euro adică, când era 4 lei în 2019.
Taxa pe zahăr îl afectează și pe cel care pune gemuri pt la iarnă sau face siropuri din fructe, sau face prăjituri de post că e peste 5 lei un kg de zahăr.
Taxa crescută la gaz scumpește tot ce trebuie fiert sau copt pt la iarnă, dacă e pe electric e la fel.
Mi se pare o inflație a costurilor vieții, nerușinată după 2019 încoace, probabil că din taxarea noastră se susține mașinăria de război, numai combustibilul cât costă să pui în mișcare mii și zeci de mii de angrenaje mecanice.
E clar că războiul provoacă o inflație mai mare decât pandemia, dar nimeni nu are curaj să zică, toate pachetele alea de ajutoare sunt luate din taxarea cetățenilor prin diferite impuneri fiscale mascate.