Citat:
În prealabil postat de Iorest
Nu cred că de ex Claudiu Târziu ar candida numai să ridice lista, era președintele comisiei românilor de pretutindeni din Parlament, mersese în multe zone din diaspora economică, dar și în zone unde există români sau rădăcini românești, el la rândul lui are anvergură și pt extern.
|
Pentru Claudiu Târziu, din punctul meu de vedere, este un eșec total, este aproape o sinucidere politică. Nici el nu a rezolvat mai nimic din ce ar fi avut de rezolvat, deci este absolut lamentabil faptul că a acceptat așa ceva.
Târziu este și președintele CNC, deci este clar că mesajul transmis este că va fi înlăturat din această funcție de conducere, că nu se poate conduce CNC în pauzele dintre ședințele de la Bruxel. Încă un eșec lamentabil.
Târziu avea proiectul cu dezvoltarea unei școli politice naționaliste și conservatoare în cadrul AUR, este clar că nici așa ceva nu va putea face de la Bruxel. Încă un eșec lamentabil.
Deci pare un fel de apus politic, la fel ca și în cazul lui Tănasă, așa încât asemănător, pentru mine AUR și Târziu devin NEVOTABILI și să nu aibă pretenția să fie votați, în urma unor astfel de cedări lamentabile și nu doar neexplicate, ci inexplicabile. Atunci cu cine va candida AUR la lupta politică internă care va fi foarte dură, cu Titi „patru mâini” și compania?
Citat:
Ideea e că un partid are mai mulți pivoți, lucrează în echipă, că președintele partidului nu vrea să fie el întâiul pe listă deci partajează puterea și imaginea e ceva ok.
Dacă mergea Simion la P.E. sau alții ați fi zis că umblă după leafa de europarlamentar că e un parvenit după leafă, nu merg candidați grei acolo domnle nu iau în serios, nicicum nu e bine.
|
Nu era vorba despre nicio goană după leafă, oricum Simion are metodele lui de a îi apărea sume imense în declarația de avere fără să le justifice în mod onest și cu dovezi documentare (brânza aia și celelalte nu puteau fi sute de mii de euro, în primul rînd că și acele daruri erau de precizat explicit și de cuantificat în lei, că nu vinde nimeni brânză la piață în euro în România). Pentru Simion o astfel de candidatură ar fi fost sinucidere politică directă.
Iar eu nu văd nicio partajare a puterii. Dimpotrivă, ideea de a trimite mai toate vedetele partidului la europarlamentare mie îmi transmite exact ideea că se vrea să se scape de ei, se vrea să fie înlăturați de la putere din partid (spre exemplu Târziu nu mai poate fi președinte al CNC), tocmai pentru ca Simion să scape de orice contracandidați, pentru că îi este frică de cei care îi fac competiție în partid.
Din punctul meu de vedere, strategia este greșită, este ambiguă și cu tente de șarlatanie, în astfel de situație AUR devine NEVOTABIL. Senzația pe care o am este că cineva vrea să mă escrocheze politic, iar eu așa ceva nu voi accepta, și sper ca mulți oameni să nu accepte o astfel de strategie mizerabilă, necredibilă, cu iz de escrocherie politică și deci să nu voteze AUR la anul, așa încât să transmită clar mesajul că ceea ce se face este greșit, că îndepărtarea vedetelor la Bruxel înseamnă eliminarea lor din politica internă și așa mai departe.
Citat:
Ferească-ne Dumnezeu de așa o gândire încâlcită în viață că nu mai faci nimic.
|
Bineînețeles că în viață, și poate în mod special în România „ortodoxă”, este mai ușor și mai „bine” să mergi pe căi neprincipiale, neortodoxe, ca să zic așa, pentru că ai șanse să parvii (și Simion este dovada pentru acest lucru, așa cum am spus înainte, Simion probabil devine un fel de idol al parveniților politici noi). Este mai greu să mergi pe căile drepte, că deranjezi pe tot felul de nemernici care ne conduc bisericește și politicește în halul în care ne-au condus și la rezultatele la care ne-au adus (zeci de milioane de avorturi, milioane de oameni izgoniți din Țară, Țară înglodată în datorii, șarlatanie cât cuprinde, asuprirea valorilor în plan intern și așa mai departe).
Apropo, deocamdată AUR nu are realizări, sau dacă are sînt foarte mici și nesemnificative. Deci dacă vrei să vorbim despre nimic, putem începe cu nimicul care este lăsat în urmă de AUR-iștii „sclipicioși”.