Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Ba poti, pe cai oculte, deoarece tot omul e corupt sau coruptibil, mai ales cei din sfera puterii. E perfect daca el castiga ceva si nimeni nu stie.
10. După cum este scris: "Nu este drept nici unul;
11. Nu este cel ce înțelege, nu este cel ce caută pe Dumnezeu.
12. Toți s-au abătut, împreună, netrebnici s-au făcut. Nu este cine să facă binele, nici măcar unul nu este.
13. Mormânt deschis este gâtlejul lor; viclenii vorbit-au cu limbile lor; venin de viperă este sub buzele lor;
14. Gura lor e plină de blestem și amărăciune;
15. Iuți sunt picioarele lor să verse sânge;
16. Pustiire și nenorocire sunt în drumurile lor;
17. Și calea păcii ei nu au cunoscut-o;
18. Nu este frică de Dumnezeu înaintea ochilor lor".(Rom3,10-18)
Punctul tau de vedere de mai sus mi se pare "corect" adoptat de catre un sef de clan masonic, pentru ca afiseaza o atitudine... "democratica" (desi naiva) fata de care nu sunt argumente irefutaile.
P.S. Partea doldata din citatul tau scoate iar in evidenta o contradictie proprie; o astfel de organizare nu e absolut deloc apocaliptica fiindca functioneaza dinainte de Iisus, mai exact de cand a aparut obstea.
|
Asa e, toti oamenii au gresit si tocmai de aia nu ar trebui sa-i judece pe altii. Eu cred ca lupta crestinului nu e cu omul de langa el. In primele secole crestinii erau acuzati de conspiratii si persecutati pana la moarte. Citeam in celebra scrisoare a lui Pliniu catre Traian cum se faceau efectiv denunturi (unele anonime) catre autoritatile romane care imediat ii arestau pe crestini. La fel ca in comunism. Istoria e plina de atocitati facute de oameni semenilor lor pe motive de conspiratie. Crestinii si mai ales ortodocsii nu ar trebui sa cada in capcana asta, ar trebui sa fie mai intelepti.