Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 02.04.2008, 13:40:26
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Am mai spus ca diavolul isi face in aceste zile de cap ,fiecare vrea sa aiba dreptate.
E buna si citirea cartilor sfinte daca e ziditoare pt.noi ,adica daca sporim in cele duhovnicesti ,ne schimbam launtric.
Va citez din cuv.Paisie Aghioratul despre acest subiect:

"Unii mireni citesc ziarul, altii citesc vreun roman, vreo peripetie, altii urmaresc cum joaca pe teren, si timpul trece. La fel fac si unii care citesc carti duhovnicesti. Stau chiar toata noaptea si citesc cu manie carti duhovnicesti si sunt satisfacuti. Iau o carte duhovniceasca, se asaza putin mai comod si citesc. “M-am folosit”, spune acela. Spune mai bine ca ai fost satisfacut, ca ti-ai petrecut timpul cu placere. Pentru ca acesta nu este folos. Te folosesti numai atunci cand vezi ce se spune in ceea ce citesti, cand te cercetezi pe tine si incerci sa te silesti sa pui in practica: “Ce spune cartea aceea pe care am citit-o? Eu unde ma aflu duhovniceste? Ce trebuie sa fac?”. Dupa aceea, cu cat invata cineva mai multe, cu atat are mai multa responsabilitate. Nu spun sa nu citeasca pentru ca sa nu stie multe si sa nu aiba responsabilitate, pentru ca aceasta este viclenie, ci sa nu citeasca numai pentru satisfactie. Raul este ca, daca citeste si are memorie buna, tine minte multe, poate spune si multe si se poate insela pe sine insusi crezand ca le-a si pus in practica. Astfel isi pricinuieste un simtamant fals si lui insusi si celorlalti. De aceea nu va odihniti gandul vostru prin multa citire. Sa va intoarceti la punerea in practica. Cititul mult educa enciclopedic. Nu se spune asa?"

Cititi in razbointrucuvant pagina de azi,mult folos capatam din ce zice el.

Reply With Quote