View Single Post
Vechi 03.08.2023, 11:21:58
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Popa Necula e opțional nu te obligă să-i cumperi cărțile, nici să stai la predicile lui, conferințele lui, să intri pe podcasturile lui, (...)
Evident că nu-i cumpăr cărțile și sper ca oricât de multă lume să facă la fel, iar în ceea ce privește înregistrări cu el, ascult doar în caz că e nevoie să aud ceva, să analizez ceva. De exemplu, predica aia la toți sfinții numai o dată am ascultat-o și am simțit din prima că nu este ortodoxă; apoi am mai ascultat-o ca să sesizez nuanțe și cam ce vrea să spună mai la concret, așa încât nu mi-a fost greu să-i fac o analiză prin care să demonstrez că nu este ortodoxă și că Necula însuși este destul de paralel cu ortodoxia. (Faptul că Necula este membru al BOR, asta nu înseamnă că în mod necesar el și are un duh ortodox, o înțelegere ortodoxă.)

La fel a fost și cu cartea pe care i-am găsit-o fără țiplă în librărie, numai ce am văzut imaginile acelea eretice care n-au legătură cu arta creștină și în special cu cea ortodoxă, răsăriteană; acceptul lui Necula ca scriitura lui să fie asociată cu acea imagerie face ca în mod clar acea carte să fie neortodoxă, ba chiar de natură să smintească, să înșele duhovnicește prin duhul eretic, neortodox al acelei imagerii, pe copiii și părinții ortodocși, și în general pe oricine, care și-ar arunca privirea asupra acelei / acelor 3 cărți „pentru copii”.

Oricum, opinia mea este că el nu este frecventat de mulți decât în acel duh consumist, lumesc, la care de fapt el s-a adaptat, s-a coborît sau mai bine zis s-a înjosit singur, sau poate ăla este nivelul lui „maxim”, în acel duh de a consuma, de a privi ceva care pare la modă, așa „cu turma”, cum se mai zice. Nu văd o lucrare autentic duhovnicească, ba dimpotrivă spre exemplu la ceea ce s-a dedat în emisiunea aia de la canalul turcesc cu Denise Rifai este incalificabil.
Reply With Quote