Citat:
În prealabil postat de Iorest
Imperiul Bizantin s-a apropiat de perfecțiunea omenească, o perioadă de înflorire, o Haghia Sofia mai frumoasă decât Templul lui Solomon, băi publice care asigurau acces la igienă, Biblioteci, hipodrom, o civilizație în adevăratul sens al cuvântului, în timp ce zone întregi din Occident erau măcinate de invaziile migratorii și-i mâncau păduchii la propriu.
|
Imperiul Bizantin a fost o perioada foarte fertila, complet de acord cu asta. Dar aproape de perfectiunea omeneasca nu cred c-a fost. Multi sfinti din acea perioada au devenit sfinti suferind. Din cate am vazut, era aceeasi rautate si rivalitate in politica ca in toate timpurile, si nu cred ca trebuie adulat prea tare. Si ca sa nu ma indepartez prea mult de subiect, cred ca exista din timpul "Renascentismului" o actiune de amploare pentru defaimarea perioadei bizantine, dar si ea cred ca e orchestrata si implinita de Satana, nu de vreun grup constient de sine.
Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Cred ca orice crestin trebuie sa citeasca Biblia, mai ales Noul Testament. Toate aspectele astea sunt lamurite acolo, nu sunt complicate deloc, doar daca vrem noi sa le complicam si sa le amestecam ca in final sa nu se mai intelega nimic. Cred ca oricine cauta sincer pe Dumnezeu il gaseste negresit, asta e conditia, sa il caute. Din pacate majoritatea dintre noi il cautam doar la nevoie, la greu si cand ne e bine uitam repede. Nu suntem sinceri in demersul nostru, doar ne prefacem, suntem duplicitari. Si cand descoperim ca nu ne merge bine cautam rapid vinovati in jurul nostru.
|
Eu marturisesc ca nu sunt convins de unghiul asta cu cititul. Ti s-a intamplat sa sugerezi vreunui prieten sa citeasca NT si sa-l fi ajutat sa scape de anumite blocaje? Pe de-o parte sunt sigur ca Dumnezeu lucreaza prin omul care citeste si incearca ca sa-l ajute sa inteleaga. Pe de alta parte, imi imaginez ca marea majoritate a crestinilor din toate timpurile nu au citit biblia, doar li s-a citit la biserica. Crezi ca e o solutie adaptata la timpurile noastre alfabetizate sau de ce ar fi acum asa important cand in trecut s-a putut fara?