View Single Post
Vechi 04.08.2023, 03:19:56
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Sunt sporturi si "sporturi". Sport in sens de activitate fizica cred ca e foarte benefic...
Si eu sunt de aceeasi parere ca activitate care sa imbunatateasca fiziologia(functionarea) organismului in parametri normali, iar asta s-ar putea reduce foarte simplu la o simpla activitate cardio, adica la orice fel de activitate fizica (15-20 de minute zilnic) prin care inima sa bata continuu 120-150 de pulsatii pe minut, nu mai mult.

De ce acest ritm? Pentru ca acest ritm asigura inca din primele secunde deschiderea vaselor capilare (cele mai subtiri vase de sange) irigand astfel toate tesututrile corpului, adica alimentarea lor rapida si directa cu substante nutritive si oxigen, si eliminarea directa a "gunoaielor" rezultate din tesuturi prin transpiratie.

Pentru asta e suficient pur si simplu un mars rapid. Cu ajutorul marsului rapid, sau cu ajutorul jogingului(alergare de intretinere) se pot obtine rezultate fiziologice perfecte, adica normale, ceea ce nu-i putin.

Insa la sala(la tras de fiare) se urmareste nu o fiziologie corecta, ci dobandirea unui corp perfect, atragator, dupa care lumea sa intoarca privirea, iar asta nu este canonic, deoarece vrea sa starneasca admiratia acestei lumi, nu evolutia duhovniceasca.

14. Ci îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos și grija de trup să nu o faceți spre pofte.(Rom13,14)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote