View Single Post
Vechi 04.08.2023, 22:19:47
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Nu stiu cati mai citesc astazi Noul Testament. Raspunsul unei prietene: "Da, inteleg ca Biblia e o carte interesanta, mi-am propus sa o citesc candva..." Cand? Ar fi interesant de facut un mic studiu, sa intrebam 10 persoane la intamplare daca au citit Biblia.
Oamenii au o înțelegere diferită a ce înseamnă să citești doar Biblia, unii înțeleg prin asta doar Noul Testament, alții doar Matei, alții doar sinopticele, alții doar Apocalipsa.
Oare cine a citit Biblia și a și reținut, măcar 30-40% din ea, și vreo 10% cu citate la precizie cum citează rabinii din cărțile lor ?

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Multi din cei care mai sunt cat de cat interesati de religie prefera sa se uite la tot felul de materiale pe net, nefiltrate, in general alea spectaculoase cu marile conspiratii. La Biserica se duc si mai putini. Sunt discutii chiar sa se scoata si ora de religie din scoala, copiii vor ramane fara cunostintele de baza.
Ora de religie e o oră de joacă, colorat, povestioare până prin clasa a V-a, chiar a VI-a se va scoate când părinții nu vor mai completa cererea, sau o vor completa doar pt 10% din efectivul de elevi dintr-o promoție și un director pus de PSD sau PNL va considera că face economie tăind postul profesorilor de religie și-i rămâne lui mai mult să-și dea sporuri de șezut pe scaun directorial cu spumă, spor de mers la spa, la sală, la coafor din timpul cât trebuia să ponteze la lucru pt leafa de „bujetar.”

Last edited by Iorest; 04.08.2023 at 22:24:38.
Reply With Quote