View Single Post
Vechi 06.08.2023, 08:33:23
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Si eu vad cu totul altceva si anume ca sute de ani am fost dominati de puteri straine si, deci, am devenit un neam de slugi pentru ca nu ne-am luptat pentru mai mult si de aceea n-am fost exteminati; ca slugi ne si comportam in diaspora.
Mai sunt și români care au rădăcini în familii aristocratice, sau se trag din moți, din răzeși, din moșneni care nu au fost subjugați, au avut pământul lor, mai sunt români care erau pe vremurile imperiilor negustori, deci o clasă mai sus decât pălmași legați de glie.

Din păcate aceștia sunt prea puțini!

Xenofilia - iubirea de străini ajunge la unii români până la anulare de sine.

Mai e și chestiunea diferită de sârbi că la români dacă vorbește cineva de rău de Nadia sau de alți oameni care au mai făcut câte ceva, automat se găsesc prea mulți imbecili să pună urechea.

Să nu uităm ce face Radu Banciu mai pe toți care au făcut ceva i-a luat în batjocură și e promovat de mai multe patronate unde a lucrat, pe când la sârbi gura care vorbește de rău un om valoros din națiune nu e luată în seamă, ba mai mult e detestat vorbitorul de rău, denigratorul, iar oamenii fac scut în jurul adevăratelor modele.

La români dacă vine un alde mălinache bot și îți spune că trebuie să renunți la tine ca să fii european, automat sunt cohorte întregi de cetățeni votează ce spune el, la sârbi dacă le spui sârbilor că ei trebuie să se schimbe să renunțe la valorile ortodoxe, sau la Kosovo pentru a fi mai buni europeni ei se revoltă și votează împotriva ta, nu-ți votează un proiect de tipul USR

La sârbi nu merge să-i faci extremiști pt că nu renunță la Kosovo, la români sunt cohorte întregi care cred ce zice un trădător ca Sabin Gherman că românii sunt de fapt extremiștii în Ardeal și maghiarii nu au nicio vină.

Românul apleacă urechea la vorbitorul de rău, la denigrator, și ăsta e un mare păcat dacă cei vorbiți de rău sunt îngăduiți de Dumnezeu ca să schimbe câte ceva în bine sau să aducă o mică bucurie în popor.

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
P.S. Ce legatura au ungurii cu topicul asta?
La ei e o solidaritate mai mare decât la noi, în 1956 au fost primii care s-au ridicat masiv împotriva URSS.
Din Statele Unite până oriunde promovează toți revenirea la proiectul Ungariei Medievale ca dimensiune teritorială, au toți același plan de țară în minte, sunt educați într-un spirit.

Ungurii din Ucraina, nu se lasă așa asimilați ca românii din Ucraina care renunță la limbă, la tot, se înrolează și mor pt o țară care nu-i vrea ca români.

Ungurii din Slovacia de la Dunajska Streda sunt prieteni cu ungurii din Covasna de pildă, se cunosc între ei, la români diasporele nu comunică, nu se știu cei din Ungaria cu cei din Bucovina, cei din Basarabia cu cei din Banatul Sârbesc, sau din Albania sau Grecia cu rădăcini istorice acolo.

Last edited by Iorest; 06.08.2023 at 08:37:39.
Reply With Quote