Citat:
În prealabil postat de Iorest
Prietene la Valea Uzului a fost doar o întâmplare că s-a întâlnit cu Borbely și alții în poarta cimitirului, ăia nu știau că e Simion că nu i-ar fi făcut publicitate prin victimizare, el nu știa ce găsește acolo când a făcut o oprire din campanie să filmeze acolo, în mod normal filma un cimitir gol.
Aici nu cred că a fost legendat cu nimic tu strecori șerpește informația asta, că UDMR nu ar avea interes să crească vreun vector naționalist.
|
Uite, până acum n-am privit situația din acest punct de vedere.
Eu mă refeream la faptul că legendarea i-a fost făcută în primul rînd de către anumite
televiziuni care au dat imagini filmate de Simion. Altfel, nu cred că știa mai nimeni despre fugărirea lui Simion. Pe el îl știm, el s-a dus acolo să provoace, să facă scandal pentru ca ulterior să se dea „victimă”. Nu întîmplător imaginile ălea date de el erau filmate cam pe când era cam singur pe-acolo pe la cimitir, el trebuia să fie legendat așa pe persoană fizică, nu trebuiau să fie alți naționaliști pe-acolo.
Dar, apropo de ce-ai zis, să știi că acum mă gândesc că și cei de la UDMR ar fi putut să aibă interese din acest punct de vedere. Pentru că pentru cei de la UDMR „pericolul naționalist românesc” este „mană cerească” din punctul de vedere al mobilizării „maghiarilor”, inclusiv din punct de vedere electoral.