Citat:
În prealabil postat de Iorest
eu nu am susținut nicăieri că Necula ar fi infailibil, dar nici răul neamului nu e.
|
Aici nu se pune problema dacă este sau nu „răul neamului”, ci dacă are sau nu ce căuta în structuri și funcții de conducere în cadrul BOR, inclusiv în aceea de preot. Oricum el a făcut foarte mult rău, chiar dacă el trăiește cu impresia că ar fi făcut foarte mult bine, și deja am dat câteva exemple, iar din punctul meu de vedere, agregând laolaltă tot felul de abateri, aberații, alunecări, slugăreli absolut ilegitime (de tipul celei față de Iohannis), opinia mea este că Necula este caz de caterisit. Adică opinia mea este că el nu (mai) are ce căuta în funcția de preot și nici în alte funcții de conducere din cadrul BOR. Drept este că nu știu cine ar putea și și-ar asuma să îl ancheteze pe bune și eventual să îl și caterisească, de exemplu IPS Streza poate ar trebui mai degrabă să se autocaterisească din funcția de „chiriarh”, deci n-ar mai putea să se ocupe de Necula, iar cei de la patriarhie, s-a văzut foarte clar și recent că abia ce și-au permis să îl tragă puțin de chică sau de perciuni, deci mă îndoiesc că ar avea capacitatea să ia „taurul de coarne”.