Citat:
În prealabil postat de RappY
Acest lucru mi se pare ca arata ca, pana acum, Ortodoxia a esuat in State. In loc ca Biserica sa schimbe cultura, a fost schimbata ea insasi. Desi s-au realizat pe plan profesional si social, au ajuns sa neglijeze credinta, punand-o pe locul 2 sau mai rau. Poate acum cu cresterea conservatorismului pe plan global, America poate sa repuna ortodoxia de acolo pe nivel de plutire, dar, deocamdata, pare un experiment cu roade dezamagitoare.
|
331.9 milioane de locuitori are U.S, 1 milion din aproape 332 mil loc e cam puțin, sub 1%.
Există câteva personalități duhovnicești care au ajuns prin U.S. chiar și pr Gheorghe Calciu, mă întreb de ce n-au revenit de tot cu domiciliul în Ro, după căderea comunismului.
Problema e că nu doar în U.S. cultura mainstream distruge nivelul de practică duhovnicească, ci că și în Europa sau România se întâmplă.
Eu personal sunt sceptic cu privire la sondaje, 55-75% fluctuează rata de încredere în B.O.R., dar cum de nu mai e 90% ca în anii 90, deci e clar că sondajele nu sunt relevante, chiar dacă s-au schimbat contingente întregi generaționale de atunci.