View Single Post
Vechi 28.08.2023, 17:15:57
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Acest lucru mi se pare ca arata ca, pana acum, Ortodoxia a esuat in State. In loc ca Biserica sa schimbe cultura, a fost schimbata ea insasi. Desi s-au realizat pe plan profesional si social, au ajuns sa neglijeze credinta, punand-o pe locul 2 sau mai rau. Poate acum cu cresterea conservatorismului pe plan global, America poate sa repuna ortodoxia de acolo pe nivel de plutire, dar, deocamdata, pare un experiment cu roade dezamagitoare.
331.9 milioane de locuitori are U.S, 1 milion din aproape 332 mil loc e cam puțin, sub 1%.

Există câteva personalități duhovnicești care au ajuns prin U.S. chiar și pr Gheorghe Calciu, mă întreb de ce n-au revenit de tot cu domiciliul în Ro, după căderea comunismului.

Problema e că nu doar în U.S. cultura mainstream distruge nivelul de practică duhovnicească, ci că și în Europa sau România se întâmplă.

Eu personal sunt sceptic cu privire la sondaje, 55-75% fluctuează rata de încredere în B.O.R., dar cum de nu mai e 90% ca în anii 90, deci e clar că sondajele nu sunt relevante, chiar dacă s-au schimbat contingente întregi generaționale de atunci.