Citat:
În prealabil postat de RappY
- Toate bolile vin din mental (la fel ca al 2-lea punct, tagaduirea lumii materiale desi insusi Dumnezeu s-a facut om)
- Gandurile bune atrag lucruri bune si vindeca boli (aici se vede imprumutarea directa de karma din Hinduism probabil prin Budism)
|
Multe boli sau stări de rău sunt potențate și din mental, asta e din păcate, nu cred că e confiscată de budiști sau new agiști ideea.
Nu prea am văzut oameni pesimiști să trăiască mulți ani pe pământ de pildă, mai degrabă cei optimiști trăiesc mai mult, chiar dacă optimismul lor e uneori naivitate sau sunt aerieni.
Citat:
In sfarist, cea mai populara prezenta a acestui sistem, ajuns din pacate si pe la crestini din Romania, este conceptul de "manifestare". Adica, gandeste-te la ceva bun ("manifestand") si se va intampla. Caci, dupa cum zic ei, totul este mental deci materia va urma ce provoaca gandul.
|
Gândul precede fapta, deci sunt și elemente reale deturnate de diferite filosofii că altfel nu ar prinde adepți.
De ex un bolnav în stare avansată de cancer sau de altă boală, dacă e exclusiv negativist se curăță mai repede decât unul care lasă gândurile negre.
Citat:
Fac acest post pentru ca deja am intalnit prea multi prieteni care strecoara ganduri dintr-acestea fara sa-si dea seama in credinta lor. Am auzit, de exemplu, ca daca te stresezi pentru lucruri rele, e ca si cand te-ai ruga pentru ele si or sa se intample. Gresit! Inima ta este intr-un stadiu foarte diferit intre rugaciune si stres, si negresit Dumnezeu stie cand te rogi si cand nu. Ceea ce e corect este faptul ca nu trebuie sa te stresezi pentru lucruri rele, dar nu fiindca s-ar "manifesta" ci pentru ca trebuie sa ai incredere puternica in Dumnezeu ca te va proteja de orice rele si va avea grija de tine mereu!
|
Citeam undeva că doar vreo 20% din pericolele pe care le gândim se și întâmplă în realitate.