Citat:
În prealabil postat de Iorest
Eu am ascultat muzică clasică, dar mi se pare că are ceva rău sau necurat în ea, fiindcă te poartă pe anumite stări, unele pot fi de melancolie sinucidere - Moonlight sonata.
Despre Niccolo Paganini se spune că a compus sub înrâurire negativă:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Devil%27s_Violinist
Ceva e nasol în muzica clasică, nu degeaba au atras atenția Teofan Zăvorâtul, Ignatie Briancianinov.
Mă mir că ai dat de acest site, tu erai de obicei cu presa mainstream, Lucian Mandruta, etc
|
Eu nu am stat sa ascult vreodata opere intregi clasice, doar cateva sectiuni care mi se par catchy, eu avand o minte care se duce mai mult spre muzica usoara, caut ceva mai usor de digerat intr-o piesa si mai memorabil. Recunosc ca muzica clasica este GREA (dar nu as zice ca ma face rau daca o ascult). Sectiuni din melodiile lui Hans Zimmer sunt de-a dreptul foarte inaltatoare care iti dau spirit de "incredere in sine" ridicata, daca stii ce zic.
(off-topic): Nu ma atrage Lucian Mandruta :)), el e agnostic si uneori spune aberatii la adresa crestinilor.
Citat:
În prealabil postat de Iorest
Muzica te poartă pe culmile disperării de la agonie la extaz, nu văd multe lucruri duhovnicești în muzica clasică, dar probabil că trebuia o preocupare să-i țină ocupați pe oamenii cu oareșce ureche muzicală.
|
Ai dreptate. Uite intr-un fel in muzica usoara, ce prinde mai bine la urechea omului este o melodie happy, care sa ramana memorabila, si sa iti dea stare de bine. Dar cei care incearca sa implementeze melodii epice (adica melodii cu tenta clasica, note lungi si game joase minore, sunt melodii mai dark, care nu raman usor in urechea ascultatorului, stii adica, sa tot revii la ea sa o asculti, dar la cele dark nu poti).