View Single Post
  #3  
Vechi 26.09.2023, 18:24:34
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.04.2012
Mesaje: 3.018
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Te rog nu mai spune asa ceva. Duhul Sfant este Dumnezeu. Ce spui tu e o erezie trinitara (modalism).

Restul postului e la fel de dezorientat. Tu vrei sa vorbesti de energia/lucrarea necreata a Lui Dumnezeu la care ne referim deseori ca lucrarea Duhului Sfant.

Tu ai o mare problema: cand nu intelegi ceva, in loc sa te gandesti ca poate ai inteles tu gresit, tu concluzionezi ca toata lumea a inteles gresit si doar tu ai inteles bine. Asta e un act de mandrie imens. Cat timp o sa fii atat de mandru, n-o sa intelegi nimic.
Multumesc pentru postul tau. Nu stiu daca nu cumva ai dreptate in privinta mandriei mele, nu pot sa neg fiindca atunci ti-as furniza dovada; multumesc!

Nu vorbesc despre energia necreata a lui Dumnezeu,ci de calitatea ei de "detergent"universal, de curatire, de sfintire, care defineste Duhul Sfant pentru ca se "confunda" cu El si nu depinde de cantitatea de Duh Sfant, ci de cat loc ocupa El in inima fiecaruia dintre noi caracterizand astfel harul fiecaruia, adica de cat ne deschidem noi spre a-L gazdui in inima pe Duhul Sfant, acesta fiind un aspect foarte subiectiv, personal.
__________________
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări,
Zvâcnită din Vrerea divină,
Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote