View Single Post
Vechi 27.09.2023, 23:04:37
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Nu stiu ce tot aduci vorba la pelerini, etc. Lucrul e cat se poate de clar: au cerut si au primit aprobarea de la Arhiepiscopie sa filmeze un documentar despre viata Parintelui Arsenie Boca. Asta s-a-ntamplat, asta a declarat Arhiepiscopia.
În primul rând e înșelăciune, ce s-a întâmplat acolo să prezinți într-un înscris oficial o cerere pentru un documentar și să faci un film calomnios și denigrator.

● Într-un mod cu totul nesincer a fost obținută și aprobarea din partea Arhiepiscopiei Sibiului de a filma la Mănăstirea Sâmbătă de Sus, stipulându-se în cererea adresată nouă că se dorește „realizarea unui film documentar despre viața Părintelui Arsenie Boca….”, realizatorii fiind „însoțiți la filmare de circa 20 de pelerini (aceste persoane sunt alese de către noi, sunt enoriași care merg la pelerinaje în toată țara)”. Realitatea prezentată pe peliculă este cu totul diferită: filmul nu este documentar, ci o parodie ieftină în care pretinșii pelerini defăimă prin cuvinte și atitudini atât locurile acelea, cât și actul de pelerinaj în sine la mormântul părintelui Arsenie.

Până acum nefiind un precedent de denigrare, s-a mers pe buna credință a petenților, deci ce văd eu și ce vezi matale.

Celor care prezintă o situație falsă drept adevărată nu le bați obrazul, dar vlădicul e vinovat, nu vreun consilier eparhial însărcinat cu proiectele și avizele pt cultură.

Citat:
Ce ma intereseaza restul? Arhiepiscopia a sustinut acest film prin acordul dat. Nu trebuia sa dea acordul, e cat se poate de simplu. Daca voi atatea pretentii aveti de la arhiepiscopiile noastre, sa nu va plangeti ca suntem unde suntem.
Păi și pe tine te-ar putea induce în eroare niște oameni obișnuiți să manipuleze, și pe mine, nu cu situația asta ci cu altele, nu văd de ce trebuie să fii atât de vehement.

Dacă Biserica ar aluneca pe panta închiderii, sau fiecare să-l bănuiască pe celălalt de toate relele unde s-ar ajunge ?

Citat:
Mie mi-e clar: au gresit. Scuze poate sa aiba oricine, intrebarea e cum se indreapta, asta ma intereseaza pe mine. Nici macar nu si-au recunoscut greseala, au dat vina pe aia ca i-au mintit de parca sunt copii. In fine, deja am fost destul de clar despre acest subiect si am zis ce am avut de spus. Daca tu si altii vreti sa le gasiti scuze, n-aveti decat, avem cat meritam.
Pe viitor probabil că se vor închide și mai mult și dialogul va fi și mai mic, chiar negativ față de oameni cu inițiative posibil benefice și rodnice pt că un cretin din 100 încearcă să facă ticăloșii în incinta bisericească.

Vreo 90% din inițiativele care sunt în jurul parohiilor sunt făcute de mireni, deci fără aportul lor, activitatea parohială s-ar restrânge și mai mult.

Last edited by Iorest; 27.09.2023 at 23:08:35.
Reply With Quote