Citat:
În prealabil postat de Iorest
În primul rând e înșelăciune, ce s-a întâmplat acolo să prezinți într-un înscris oficial o cerere pentru un documentar și să faci un film calomnios și denigrator.
(...)
|
Asta-i altă poveste, regizorul respectiv a filmat ceea ce a considerat el că ar fi un soi de documentar din punctul lui de vedere. Nu sîntem specialiști, și în plus nici eu și nici alții nu am văzut filmul respectiv, prin urmare nu știu cine se poate pronunța dacă este sau nu un soi de documentar. Mai mult, filmul a fost selecționat pentru Festivalul Astra, deci se pleacă de la premisa că măcar aceia din domeniu ar avea ceva de spus semnificativ din acest punct de vedere.
Poate ar fi fost cazul să se facă de mult solicitare spre exemplu la organizatorii festivalului să nu se selecționeze acel film, cu anumite argumente, dacă s-ar fi avut astfel de argumente (și probabil că s-ar fi avut dacă filmul ar fi fost monitorizat de IPS Streza și „consilierii săi”), și avînd în vedere pretenția dubioasă a lui IPS Streza ca filmul să nu fie difuzat de o anumită instituție la nivelul exclusiv al județului Sibiu, de parcă județul Sibiu ar fi moșia privată a lui IPS Streza și a consilierilor lui.
(Adică ce vrea să zică IPS Streza, că acel film să nu fie difuzat prin instituții de stat (nu se referă de exemplu și la cinematografe care n-ar fi de stat) în cuprinsul județului Sibiu, dar în restul țării sau în restul lumii ar fi cumva în regulă să fie difuzat? Ce logică interesantă are „domnu Streza”...)