Citat:
În prealabil postat de RappY
Mie asta mi se pare o mare inselatorie, cu spiritul aristocratic. Era si in vest in interbelic un curent din asta pagan condus de Julius Evola si inspirat de Rene Guenon (perenialist), toate fiind in final inspirate din spiritul grec antic pagan (modelat dupa ideea de "arete"). Astea toate mi se par distrageri pagane, ca Dumnezeu cand S-a facut om a venit la sarmani, pacatosi, amarati, nu la cine stie distinsi. Asta cu cautarea spiritului aristocratic mi se pare periculoasa ca sunt multe ispite si lumea se poate pierde in pacaleli si impresii. Imi place spiritul nearistocratic de taran roman, e mai aproape de Hristos si traieste mult mai adanc, nu se pierde in fandoseli.
|
Prietene a avea spirit aristocratic înseamnă a avea cultura, inteligența, voința necesară cât să nu ajungi să depinzi de un hegemon, să fii un spirit liber și o minte luminată prin negura propagandei, a minciunii, a manipulării și a împilării mentale pe care vrea să ți-o aplice unul sau altul.
Citat:
În prealabil postat de RappY
Pai na, daca nu-ti place ura romanului fata de roman, n-o mai promova si tu facand romanii neintelingenti, etc. Datoram foarte mult taranului roman pentru pastrarea ortodoxiei, si asta e mai important ca orice alt lucru de pe pamant.
|
A zis clar Țuțea că a suferit ani de zile pentru un popor de tâmpiți.
Pe mine nu mă ajută că sunt vreo 4 milioane de români care gândesc, sunt activi, dinamici, se cultivă, dacă 13 sunt adormite, sau ușor de prostit, de dus de val, alea 4 sunt minoritate și sunt închiși în închisoarea celor 13 milioane.
E ca un blestem să fii într-o clasă de repetenți chiar dacă ești premiant acolo, mai bine să fii de nivel mediu într-o clasă bună.