Citat:
În prealabil postat de RappY
Dar stii ce e interesant? Vaticanul are purtator de cuvant cel putin din 1984, deci dinainte de patriarhatele ortodoxe din cate vad. Primul pare sa fi fost Joaquin Navarro-Valls (mirean), apoi Federico Lombardi (preot), apoi Greg Burke (mirean), apoi Matteo Bruni (mirean). Deci majoritatea au fost mireni.
Deci de unde vine ideea de purtatori de cuvant ai patriarhiilor ortodoxe? De unde ideea de a avea mirean ca purtator de cuvant? In lipsa dovezilor contrare, eu vad ca de la romano-catolici vine acest obicei!
|
Nu știu de unde ideea asta, probabil că în anumite situații trebuie o reacție promptă la primele ore de la un eveniment ca să nu se direcționeze tot valul de ură peste B.O.R. ca la Colectiv.
Mi se pare doar că omul face valuri când nu e cazul iar pe facebookul său e pur și simplu agasant și excesiv de critic, n-ar mai trebui să provoci și cu facebookul că se face confuzie între tine și cancelaria patriarhală.
E destul să ai în fișa postului responsabilitatea dialogului în situații grele, în restul timpului trebuie să ai o obligație SĂ TACI prin fișa postului și a salariului gras ce incumbă din funcție, ca nu cumva prin propria contribuție să agiți ape calme.