Citat:
În prealabil postat de RappY
Niciun sfant nu este Dumnezeu.
|
Tzeapa, toti sfintii sunt dumnezei!!! E adevarat ca n-au ajuns sa indeplineasca scopul final maxim, purcederea dar multi sunt deja cu Duhul si unii ca Fiul si le mai ramane sa fie si ca Tatal, iar Tatal le-ar putea darui si purcederea. Cine Il poate opri?
Citat:
Fiul intrupat nu este doar "asemenea ca Fiul", este Fiul insusi.
|
Nu este insusi Fiul ci este 1. Dumnezeu: Fiul lui Dumnezeu Tatal si este 2.Fiul Omului nascut din Fecioara preacurata fara samanta omeneasca, deci e doi intrunul chiar daca asta se rezuma doar la cele 2 firi. Vad ca dezbini ce scriu in texte scurte cu alte intelesuri ca sa te indreptatesti contrazicand pe intelesurile respective gresite? Pare ca ai analfabetism functional. Fraza intreaga are alt inteles! Intelesul corect!
Citat:
Citat:
Fiul poate sa se schimbe in mai bine si mai mult adica sa fie ipostasul Sfintei Treimi
|
Fiul mereu a fost Ipostas divin, nu e nicio schimbare.
|
Pai nu e vorba de Fiul Ipostas divin ci e vorba de Fiul Iisus care este Fiul ipostas divin si Fiul Omului care odata ce s-a botezat la Iordan la sf. Ioan... se schimba lucrurile in tot mai bine pe Calea Crucii. Am impresia ca ai analfabetism functional cu infailibilitati justitiare inchizitoriale.
Io spun numai

prostii?
Macar @MineaPeter zicea ca mai spun si adevaruri.
Stiu ca te crezi infailibil! Asa-s toti tembeologii cu care ma confrunt de ani de zile. Habar n-au de teologie insa de frica stiu doar sa judece si sa formeze inchizitii, asa cum este gresit si rau a proceda dovedind ca n-au invatzat nimic in scoala, cazand in ispita si in judecata pripita si luand ei locul lui Dumnezeu daca se pun ei si anatemizeaza si osandesc si ii socotesc pe unii sau pe altii eretici sau prosti sau nebuni! Deci nu merge sa arunci cu prostiile tale pe mine caci atunci cand ma faci prost sau eretic sau altceva judecand si osandind asta te dovedeste pe tine, ca tu esti cel ce face prostii si nu doar ca le spune!
Citat:
Nu, pe langa prima prostie pe care ai zis-o (ca Duhul Sfant o sa purceada de la Fiu), ai mai spus si ineptia ca Duhul Sfant o sa purceada de la om. Purcederea e o proprietate a Ipostasurilor divine, Ipostasuri de aceeasi fiinta divina. Nu poate sa purceada Duhul Sfant care este de fiinta divina dintr-un om care este de fiinta umana. Ce spui tu e foarte rau, si faptul ca insisti pe aceste prostii doar inrautateste situatia.
|
Iata tu stii mai bine ca Dumnezeu si ca oricine daca in viitor va purcede sau nu Duhul Sfant si din Domnul Iisus Hristos Cuvantul asa ca si din Tatal si stii cu siguranta ca nici din om nu va purcede niciodata ca te-a informat pe tine mamona omida, sau te-o fi informat vreun sfant sau poate insusi Dumnezeu.
Nu stii, deci sigur nu stii insa iata te hazardezi sa te dai ca stii si ca esti infailibil si inchipuindu-te mare te autoindreptatesti si osandesti pripit, sustinand ca spun prostii si ineptii daca am indraznit sa cred ca asta e scopul final maxim de atins pentru toate fapturile ce asculta de Dumnezeu: Purcederea! Deci n-am zis ca va fi capabil careva sau ca va putea primi acest dar in urma ascultarii ci am zis ca asta e scopul final maxim, pe care tu de frica il desfintezi, nevrand sa crezi ca poate va fi posibil candva in viitor sau in Cer in vesnicie ca cineva sa primeasca si acest mare dar, mai mare ca sfintirea, chiar si ca izvorarea, ajungand sa fie si acela la fel nu numai ca Fiul si Duhul ci chiar ca Tatal, un mare Sfant daruit de Tatal cu insusi puterea Tatalui, cu Purcederea.
Aici nu e vorba de fiinta divina si fiinta umana si de proprietatile specifice ci de scopul final maxim suprem: purcederea Duhului din sfinti asa ca din Tatal.
Zici ca stii tu de la mamona omida ca nu ar fi posibil niciodata in viitor sau in vesnicie? Io nu zic nici ca e si nici ca nu e, insa ca si scop, nu cred ca este altul mai mare si mai de dorit! Deci pana nu purcede Duhul Sfant din tine, oricat ai fi de inger sau de sfant, tot mai ai de urcat la Dumnezeu ca sa fi asemenea Lui.
Stii tu ca Tatal nu ar da si acest mare dar si aceasta cea mai mare fericire? Pai daca L-a dat pe Fiul Sau preaiubit ca sa fie rastignit pentru oameni, oare nu va da purcederea Celui mai mare sfant dintre cei ce-L cred si-L asculta si-L iubesc? De unde stii dumneata sustinand ca e imposibil cand la Dumnezeu toate sunt cu putinta? Si daca toate sunt cu putinta, mie iata asta imi pare scopul maxim final suprem: Purcederea Duhului Sfant si din sfinti=dumnezei.
Citat:
Hai scuteste-ma cu atitudinea ta de plangacios. Vii in thread si spui o sumedenie de erezii si porcarii, hulesti Duhul Sfant spunand ca o sa purceada de la om, si apoi incepi sa plangi cand te corecteaza cineva.
|
Ce fac, ma plâng?
Oare n-ai vazut ca ma bucur si ma veselesc de cei ce ma prigonesc si ma acuza de toate relele ”mintind pentru Mine”?
Chiar nu-ti dai seama ca nu ma plang ci ma bucur?
La tine e o erezie, porcarie si o hula daca Duhul Sfant ar ajunge sa purceada si de la altii? Mi se pare cea mai mare cinste pentru Duhul Sfant si pentru Tatal. A fi cineva ca Tatal intradevar e cea mai mare cinste posibila, nicidecum o hula.
Daca ai face confuzie, si ar purcede pacate in loc de Duh Sfant si aceasta purcedere de pacate ce ies din inima omului ar fi confundate cu Duhul Sfant si ai crede ca asta ar fi scopul final, atunci da, atunci ai putea sustine ca e o porcarie, o erezie si o blasfemie. Dar sa nu vrei sa purceada Duhul Sfant si din inima ta, de frica mandriei si inchizitiei, asta e cea mai mare blasfemie si hula, pentru ca-L faci pe Tatal sa se simta prost, rau, daca numai din El purcede si nu mai vrea nimeni sa mai purceada si din ei Duhul!
Oare e suficient sa primesti sau sa ajungi sa izvorasti Duh Sfant sau scopul final maxim suprem e sa purceada sfintenia din inima ta? Ce parere ai? Fii sincer!
Iar Tatal are aceasta putere. Asa ca doar ascultand de El ai putea ajunge la Maxima Fericire, aceea de a iti darui El Dumnezeu aceasta puterea de purcedere si tie. Dar tu nu te-ai lasat inca de pacate si de judecati si osandiri inchizitoriale infailibile asa ca ce sa vorbim de purcedere? Tu mergi in sensul gresit, mergi in jos si strigi sa te urmam.
Deci Purcederea e scopul suprem maxim si e cea mai mare cinste pe care ti-ar putea-o face Dumnezeu... si asta inseamna in rugaciunea Tatal Nostru sintagma ”sfinteasca numele Tau”, atingerea scopului suprem, iar daca nu ajungi la purcedere cum o sa se sfinteasca? Cu sfintenie doar de la El? E nevoie deci sa fi fost sfintit sau sa fi izvorator sau porcezator de Duh Sfant ca sa ai cu ce sfinti numele lui Dumnezeu Tatal si iata doar asa poti si tu sfinti numele Domnului de la care ai putea primi acesta putere si mare cinste!
Tie ti-e frica de purcedere in loc sa-ti fie frica de minciuna unora care sustin ei ca deja purcede Duhul si din ei. N-am auzit sa purceada din Domnul Iisus Hristos Cuvantul, cum deci ar putea fi unii din care purcede Duhul? Izvoare mai sunt dar purcedere n-am auzit la nimeni decat la eretici.
Minciuna e o blasfemie si nicidecum purcederea. Minciuna e o mandrie si nu purcederea.
Minciuna satanei e o blasfemie caci sarpele a zis ca se poate ca neascultand de Dumnezeu si calcand porunca raiului si luand si mancand din pomul oprit, pacatuind, vor fi si ei purcezatori, adica vor fi asa ca Dumnezeu cunoscand binele si raul si nu vor muri, iar daca nu vor muri atunci vor fi infailibili si purcezatori si vesnic vii chiar fara sa mance si din pomul vietii. Tzeapa! Au murit chiar in ziua aceea caci pacatul = moarte si nicidecum despartirea sufletului de trup care s-a intamplat abea peste 1000 de ani.
Deci linisteste-te cu vorbele grele pe care mi le adresezi ca io stiu ce spun! Nu mint, pe cand dumneata imi pui vorbe in gura ca sa ai ce osandi la erezii! Boala profesionala in toata regula!