Citat:
În prealabil postat de RappY
Citat:
Pai nu e vorba de Fiul Ipostas divin ci e vorba de Fiul Iisus care este Fiul ipostas divin si Fiul Omului, doi intr-unul reflectat prin cele doua firi!
|
Nu inteleg de ce scrii asa mult cand n-ai nimic bun de zis. In primul exista doar un Fiu, acel Fiu este Fiul Ipostas divin. Nu exista doi Fii. Dupa Intrupare, Fiul a avut doua firi fara amestecare (asynchytos), fara schimbare (atreptos), fara impartire (achoristos), fara despartire (adairetos) in acelasi Ipostas vesnic.
|
Iar scoti din context, trunchind ce am bolduit si sustii ca scriu erezii contrazicand nu textul meu ci aiurelile pe care vrei sa le pricepi tu din text. Asta insemna autism sau analfabetism functional sau citirea cu rea credinta vrand sa para ca as scrie tampenii, alea pe care le combati tu sustinand ca asta scriu. Nu sustin ceea ce pricepi dumneata ca as scrie!
Cum ar putea deci sa aiba doua firi daca ar fi fost acolo doar Fiul Ipostas Divin? E clar ca a luat asupra Sa omul, s-a intrupat ca om din sf. fecioara Maria devenind si om intreg. Asta zic, ca nu era doar Fiul ipostas divin neschimbabil ci era si om intreg ce se poate schimba tot mai mult in bine prin ascultare de Dumnezeu pana la moarte pe Cruce ajungand in finalul fericit si la indeplinirea scopului suprem maxim fericit: Purcederea care s-a intamplat pe Cruce caci altfel nu avea cum iubi si cum ierta de pe Cruce odata ce a fost parasit, adica iata ca Iisus a ajuns la masura ipostasului sfintei Treimi si la a fi socotit una cu Domnul Dumnezeu caci si din El a purces pe Cruce si Duhul Sfant asa ca din Tatal, daruind iertare din iubire, fiind pe Cruce un Dumnezeu adevarat complet si intreg exact ca sfanta Treime purcezatoare de Duh Sfant. Apoi si-a dat Duhul purcezator in minile Tatalui si a murit si apoi, a treia zi a inviat dovedind ca e purcezator de Duh Sfant viu si apoi s-a suit la Tatal si s-a reunit cu Fiul, adica cu El insusi partea de Dumnezeu Fiul avand cele doua firi, Dumnezeu intreg si Om intreg.
Citat:
Tu ai numai confuzii in cap, nu faci diferenta dintre fiinta Dumnezeiasca si energiile Dumnezeiesti, crezi ca o sa devii deofiinta cu Dumnezeu, crezi ca Duhul Sfant o sa purceada de la tine! Draga, sa te ierte Dumnezeu si sa-ti dea sanatate la cap ca esti dus cu pluta rau.
|
N-am discutat de energii si nici de deofiinta deci iata inventezi asa ca inventiile, amestecarile si confuziile iti apartin.
Nu de la mine ar veni mai inainte purcederea ci de la Cel mai mare sfant, care ar putea atinge masura de sfintenie a Tatalui si a sfintei Treimi si atunci ca dar de la Tatal ar putea primi purcederea Sa.
Sigur deci ca cred ca asta e scopul suprem final maxim: Purcederea Duhului incepand sa se manifeste aceasta putere din cel mai mare sfant si apoi din oricine cand ajunge si el la masura aceea.
E drept ca n-am auzit pana acum sa fi purces Duhul nici macar din Domnul Iisus Hristos Cuvantul sau din preasfanta Maria, din sf. Ilie sau Ioan sau din David darmite atunci sa cred ca o sa purceada din cineva ca mine pacatosul mai intai asa cum minti tu ca sustin io. Tu te indoiesti de scopul final si-ti bati joc de mine exagerand sustinand ca io cred ca sunt deofinta cu Tatal si ca va purcede Duhul din mine primul? Numai tu stii ce poti pricepe din ce scriu dar io nu sustin ce pricepi dumneata asa ca te dovedesti mereu de pripit sau ca citesti cu rea credinta sau ca ai un oarecare analfabetism functional in a intelege ceea ce scriu, vrand defapt sa intelegi anapoda doar ca sa ai ce judeca si osandi, socoti prostie sau nebunie, facand pe inchizitorul sau medicul de boli nervoase ce pune diagnostice.
Scriu mult ca sa nu las loc de sminteala, ca sa nu se nasca aiureli in mintea ta, insa vad ca e degeaba. Tu vrei dinadins sa pricepi doar ce vrei dumneata din ceea ce scriu. Oare vrei sa ma scoti eretic sau sectant pentru ca nici tu nu crezi in
Cele 7 Trambite Apocaliptice ale Cuvantului? Si daca nu crezi atunci in loc sa citesti si sa crezi mai bine ma scoti pe mine eretic sau nebun sau ce vrei dumneata... lasandu-te biruit de lene si de pripeala, nu-i asa?
Ce rost are sa-ti furi singur caciula aruncand vina pe mine?